Esra ÜLKAR
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 22:18
Aydın Doğan Vakfı’nın kız öğrenci yurtlarındaki yönetici ve öğretmenlere verdiği ‘ergenlik iletişimi’ eğitimi başladı. AD Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, “Kız öğrencilere her desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.
Aydın Doğan Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) işbirliğiyle, ‘Baba Beni Okula Gönder’ (BBOG) seferberliği kapsamında açılan 33 kız öğrenci yurdunun yönetici ve öğretmenleri için her yıl düzenlediği ‘Ergenlik ve Gelişim Süreçlerinin Eğitimi’nin açılış töreni dün yapıldı.
Bu yıl 20-23 Kasım tarihlerinde DoubleTree by Hilton’da gerçekleşen eğitimlere, 17 ilden İstanbul’a gelen 97 yurt yöneticisi ve öğretmen katılıyor. Katılımcılara, kız çocuklarının daha iyi bir ortamda eğitim görmesi ve yaşaması adına, ‘ergenlik iletişimi ve yaşam becerileri, pansiyon yönetimi ve rol model eğitimcilik’ gibi çeşitli konularda eğitimler veriliyor.
KIZ ÖĞRENCİLERE DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Törende bir konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, MEB ve ÖRAV’a teşekkür ederek, özetle şunları söyledi:
“Aydın Doğan Vakfı olarak eğitim alanında yaptığımız çalışmaları özellikle kız çocuklarımızın eğitimi odağında sürdürüyoruz. Kız çocuklarının okullaşması, eğitim olanaklarından tam ve eksiksiz bir şekilde faydalanabilmesi ve güçlenmesi için birçok kapsamlı çalışmaya imza atıyoruz. Bunlar; üniversiteye giriş sınavlarına hazırlamak için gerekli kitapları göndermek, başarılı kızlarımızı İstanbul’a getirmek, üniversiteye gitmeye özendirmek, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız çocuklarının eğitim sorunlarını, okula devamlılığı gibi çeşitli konuları gündeme getirmek, toplumda bir farkındalık yaratmak, burslar vermek ve en önemlisi de Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında hayata geçirilen yurtlarda kalan kız çocuklarının nitelikli bir yurt ortamına sahip olmaları, onların başarılarını tetikleyecek, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak çalışmalar.”
YENİ BİR DESTEK FONUCANDAN Fetvacı, kız öğrenciler için yeni bir destek fonu da oluşturduklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Önemli bir çalışmamızı da Boğaziçi Üniversitesi ile son dönemde gerçekleştirdik. ‘Kız Yurtlarında Gelişimi Destekleyen Ortam Araştırması’ yaptık. Elde edilen bulgulardan yola çıkarak ve vakfımıza son yıllarda gelen yoğun talepler doğrultusunda, bir destek fonu oluşturmaya karar verdik. Bu fon, yurtlarımızda kalan kız öğrencilerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve daha güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla hayata geçecek.”
MESLEKİ GELİŞİMLERİ DEVAM ETTİRMELİYİZTÖRENDE, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim yöneticisi olarak atanan Yakup Yıldırım da özetle şunları söyledi: “Eğitimin temel dinamiği olarak biz öğretmenlerin sadece bilgiyle kafalarımızı doldurmak değil, zekayla duyguları birleştirerek, hedef kitlemiz olan çocukları yetiştirmek, araştıran, sorgulayan, özgüvenli, evrensel değerleri benimsemiş ve ülkenin kültür mirasına sahip çıkacak nesilleri yetiştirmek gibi önemi büyük bir görevimiz var. Bu eğitimin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Aydın Doğan Vakfı temsilcilerine, aynı şekilde işin eğitim boyutunu üstlenen Öğretmen Akademisi Vakfı’na teşekkür ediyorum.”
FARKLI KONULAR İŞLENECEKÖğretmen Akademisi Vakfı adına konuşan Esra Onat ise, şu bilgileri verdi: “Çocukların ergenlik ve gelişim süreçlerini hep beraber çalışacağız bu dört gün içerisinde. Pansiyon yönetiminden ergenlik sorunlarına kadar çok farklı konuları birlikte işleyeceğiz. Biz anlatalım siz dinleyin tarzında olmayacak bu eğitimler. Atölye çalışması şeklinde olacak. Eğlenerek, öğrenerek çok güzel bir dört gün geçireceğimizi düşünüyorum.”