“Eğitim daha stabil olacak”

Güncelleme Tarihi:

“Eğitim daha stabil olacak”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 09:57

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Türkiye'nin eğitimi daha stabil, istikrarlı bir hale gelecek, bundan emin olun" dedi.

Haberin Devamı

Erdem, Türk Eğitim Derneği (TED) Adana Koleji'nin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende, özel okulların toplumun geleceğini kuran eğitimin en canlı ve dinamik ögesi olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak milli eğitimin hala çok ciddi yapısal reformlara ihtiyacı olduğunu bildiklerini ifade eden Erdem, "12 yılda eğitimde her alanda çok önemli gelişmeler sağlandı. 2002-2003 eğitim öğretim yılında bin 332 olan özel okul sayısı bu eğitim yılında 5 bin 956 oldu. 14 Mart-16 Eylül arasında 720 özel okul açıldı. Bu yıl yaklaşık 650 bin öğrencimiz özel okullarda eğitim görüyor. Bu sayının çok kısa sürede bir milyona ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"Biz siyasete alet edilmiş bir eğitimi serbestleştirmeye çalışıyoruz" diyen Erdem, şöyle devam etti:
"8 yıl zorunlu eğitim mi olur? Siz orada bazılarını katsayıyla ayırırsanız bu adaletli bir eğitim mi olur? Bunları şekillendirerek 12 yıllık zorunlu eğitime geçtik. 2002'de şartlı eğitim desteğini verdik. Şu ana kadar 3 milyar lira devlet yardımı yaptık. Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısı 500 binin üzerine, 205 bin derslik ilave edildi. Bugün Türkiye'nin eğitimle ilgili en ivme kazanan alanı mağdur kesimdeki öğrenciler. Geçmiş yıllara göre dezavantajlı çocuklarımızın eğitimlerinin düzeldiğini görüyoruz."

Erdem, Türkiye'nin her alandaki gelişmesi, istikrarı ve büyümesinin TED'e de yansıdığını, 2003'de 15 olan okul sayısının 31'e yükseldiğini, eğitim şartlarını daha iyileştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin 17 milyon öğrencisi olduğunu, Finlandiya'nın ise 4 milyon nüfusu ve 500 bin öğrencisi bulunduğunu ancak Türkiye'nin bu kıyaslamaya rağmen eğitim alanında çok sayıda başarıları olduğunu ifade eden Erdem, "Bu ülkeyi vücut gibi görürsek, beyni eğitimdir. Yapılan değişiklikleri 'falan da keyfi, şunu da bir değiştirelim, bu niye böyle oldu?' diye değil, bir yerde sorun varsa o sorunu gidermek adına yeni yöntemler arıyoruz. İnşallah çok kısa sürede Türkiye'nin eğitimi daha stabil, istikrarlı bir hale gelecek. Bundan emin olun" diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük, TED bünyesinde kentte böyle bir okul açılmasından gurur duyduklarını söyledi.

Eğitimin başarı ve kalitesi artırma adına herkesin işbirliği ve uyum içerisinde daha çok çalışması gerektiğine işaret eden Büyük, "Türkiye ortalamaları gibi ilde de öğrencilerimizin yüzde 4'ü özel eğitim kurumlarında eğitim öğretim görüyor. Bunu ülke ve il için beraberce daha yüksek rakamlara çıkartıp daha iyi eğitim kurumlarını beraber kazanmamız gerekiyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, okulların en az mabetler kadar mübarek olduğunu söyledi.

TED Adana Koleji'nde eğitim gören oğlu nedeniyle aynı zamanda bir veli olduğunu belirten Sözlü, okula oğlunu getirdiğinde ilk eğitim yılının öğrenci andı okunan bir dersle açıldığına şahitlik ettiğini, bu durumun da kendisini doğru yolda olduğuna inandırdığını belirtti.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, artık dünyada kültürel zeka tartışılırken Türkiye'nin hala test ile tost arasına sıkışmış akademik zekada kaldığını, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanamadığını öne sürdü.

Pehlivanoğlu, kurum olarak bir çok öğrenciye burs verdikleri gibi öğretmen eğitimine de katkı sağladıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu, müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Katılımcılar, TED meşalesini temsili olarak yaktı, pasta ve kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!