Güncelleme Tarihi:
Edirne ile ilgili basılmış tüm kitapların olduğu Edirne kitaplığına da sahip olan kütüphanede 121 bin koleksiyon kitap var. Kütüphanenin en önemli özelliği herkese açık olması.
Bir “Bölge Üniversitesi” olan Trakya Üniversitesi; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi’ne bağlanan birimler ayrıldıktan sonra hizmet vermeye devam ediyor.
Meriç, Arda ve Tunca ırmaklarının kuşattığı, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Edirne’nin bu tek üniversitesi aynı zamanda Balkan ülkelerindeki öğrencilerin de gözdesi. 2 bini aşkın Balkan ülkesinde öğrencisi bulunan Trakya Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversiteyi şöyle anlatıyor:
ÖĞRETİM ÜYELERİNE GİRİŞİMCİLİK DERSİ ZORUNLU
Üniversite olarak girişimcilikle ilgili misyonumuz var. Bütün öğretim üyelerimizi girişimcilik eğitiminden geçireceğiz, hepsi girişimcilik sertifikası aldı. Öğrencilerin ders programlarına 21 saat girişimcilik dersi koyarak mezun olurken diplomaları yanında girişimcilik sertifikası da vereceğiz. Mezun olduğunda bir yerde memur ya da asgari ücretle çalışan biri olma yerine kendi işyerini kuran bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Yeni dünya bunun üzerine kurulacak. Öğrencilerimizi bir girişimci gibi yetiştirebilirsek, Türkiye’ye önemli katkıda bulunuruz diye düşünüyoruz.
Bir hedef koyduk, üniversite girişimcilik endeksine 50 yıl içinde girsin istiyorum. 2023’te ise ilk on üniversiteden biri olacağız. İnternet devrimi sonrası dünya yeni bir yola giriyor. Büyük balık küçük balığı yer dönemi bitti. Küçük ve hızlı balık büyük, ağır balığı geçer dönemi var. Girişimcilik iyi özümsenirse akıllı küçük işletmeler büyük işler yapabilir. Türk kişilik yapısına da çok uygun. Biz millet olarak girişimciliği severiz. Üniversite kariyer merkezi ve Teknopark teknoloji transfer ofisleri öğrencilerimizi bekliyor.
ÖĞRENCİLERİMİZ EN İYİ OLSUN İSTİYORUZ
Öğrencilere tavsiyem hangi konuyla ilgileniyorlarsa, onda tüm bilgileri öğrensinler, sonra bildikleriyle bilmediklerini karşılaştırıp kafa yorsunlar. Özgüvenlerini geliştirsinler. Yabancı dili iyi öğrensinler. Hangi mesleği seçerlerse en iyisi olmalarını istiyorum. Hiç önemli değil, ne iş yapıyorlarsa en doğrusunu, en güzelini yapmalarını öneriyorum. Her konuda bilgileri olsun, bir konunun her şeyini bilsinler ki, bu işi bu halleder lafını söyletsinler. Sağlık alanı bütün dallarıyla eskimeyecek ve popülaritesini artıracak bir bölüm. Bu alanları tercih edebilirler. Bilişim dünyası büyük gelişim gösteriyor, teknoloji alanlarına hakim olan gençlerin önü her zaman açık olur.
EN BÜYÜK ÖDÜL “SEVİLEN VE BEĞENİLEN ÖĞRETİM ÜYESİ ÖDÜLÜ”
Hayatımda aldığım en güzel ödül, 2003-2004 eğitim yılında Tıp Fakültesi öğrencileri arasında yapılan oylamada “en sevilen ve beğenilen öğretim üyesi ödülü”dür. Benim her zaman öğrenciyle ilişkilerim iyi oldu. 50 bin öğrenciye hizmet vermek büyük sorumluluk ve zevkli, güzel bir şey. Onlar bizim geleceğimizi kuracaklar, her türlü imkanları vermek istiyoruz. Yeter ki iyi yetişsinler bu memleketin geleceği için onlara ihtiyacımız var.
Ben de Trakyalıyım, hatta Edirne Lisesi mezunuyum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1992 yılında Trakya Tıp Fakültesi’nde asistan olarak başladım, 25 yıldır kurumda çalışıyorum. Göğüs hastalıkları uzmanıyım, sonra yoğun bakım uzmanı da oldum. 7 aydır rektörlük görevindeydim.