Güncelleme Tarihi:
E-reçete sorgulama işlemleri hem e-devlet hem de e-nabız üzerinden yapılmaktadır. Son dönemde pek çok kişi reçetelerini online üzerinden sorgulayarak hangi ilaçları alacağını ekranda görmektedir. Mobil cihaz üzerinden de e-devlete giriş yapılarak sorgulama işlemleri tamamlanmaktadır. Sorgulama üzerinden eczaneden ilaçlar alınmaktadır.
E-Reçete Sorgulama Nasıl Yapılır?
E-reçete sorgulama işlemlerinin en hızlı ve kolay yolu e-devlet üzerinden bakılmasıdır. E-reçete için detayların tamamı kişinin kendi e-devlet sisteminde gözükmektedir. Daha önceki işlemler de hem e-devlet hem de e-nabız sistemleri üzerinden erişime açıktır.
E-reçete sorgulama işlemleri ilk olarak online MHRS sistemi ya da E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. E-devlet şifresi ile beraber TC kimlik numarasının girilmesi ile sistem içerisinde bulunan reçeteler aktif şekilde görünmektedir. Mobil cihaz üzerinden sisteme giriş yapacak olan kişiler ise mobil imzayı kullanmaktadır.
E-Devlet Üzerinden Yapılabilir mi?
E-devlet üzerinden tüm reçete işlemlerine ve bilgilerine erişim sağlamak mümkündür. Pek çok kişi reçeteye bu adres üzerinden erişim sağlayarak detaylı bilgi edinmektedir. Mobil imza ya da elektronik imza yardımı ile e-devlet sistemine giriş sağlanmaktadır.
Yapılan giriş işlemlerinin akabinde e-reçete bölümünden verilen reçeteler kontrol edilmektedir. Hastane ve sağlık ocaklarının verdiği reçete kodu da eczanelerde sisteme giriş yapılarak aktif hale getirilmektedir. Vatandaşlar da reçete hakkında bilgilere e-devlet aracılıyla ulaşmaktadır.
E-Reçete Geçerlilik Süresi Ne Kadar?
E-reçete kullanımı hakkında merak edilen pek çok konu bulunmaktadır. İlk olarak reçetelerin geçerlilik süresi araştırılarak vatandaşlar bu süre kapsamında ilaçlarını temin etmektedir. E-reçete sistem içerisinde 4 iş günü üzerinden geçerlilik sunmaktadır. Bu nedenle reçetenin verildiği tarihten itibaren 4 iş günü içerisinde ilaçların alınması gerekmektedir. Sorgulama ya da geçerlilik süresi hakkında merak edilenler sistemde yer almaktadır.