E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir? E-OKUL VBS Nasıl Girilir?

Güncelleme Tarihi:

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir E-OKUL VBS Nasıl Girilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 13:54

E-okul veli bilgilendirme sistemi nedir? Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapabilirim? Veli Bilgilendirme Sistemini Yenilendi mi? E-okul veli bilgilendirme sisteminde hangi bilgilere erişim açık? E-okul ve Veli Bilgilendirme Sistemine dair merak edilenler haberimizde!

Haberin Devamı

Hayatımızın her alanında büyük kolaylıklar sunan teknolojik hizmetler faaliyet alanını giderek genişletiyor. Özellikle son dönemde hızla gelişme gösteren teknoloji dünyası, sağlıktan çalışma hayatına, eğlenceye, spora kısaca insan hayatı için gerekli her türlü alanda olduğu gibi eğitim alanında da insanlara büyük kolaylık sunuyor.

Modern yüzyılın hızla gelişme gösteren teknolojisinden en iyi ve en doğru bir şekilde faydalanan Milli Eğitim Bakanlığı, teknolojinin sunduğu imkanlardan da bilinçli bir şekilde yararlanarak Türkiye’deki eğitim düzeyini üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Bu doğrultuda E-okul sistemini devreye almış, öğrencilerin okul durumları ile ilgili merak ettiği ne varsa bu sistem üzerinden ulaşmalarına imkan sağlamıştı.

E-OKUL VERİL BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

Haberin Devamı

Dijital dünyada faaliyete başlayan ve eğitim alanında öğrencilere etkin bir deneyim sunan E-okul ile birlikte kısa süre önce Veli Bilgilendirme Sistemi faaliyete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kısa süre önce hayata geçirilen ve velilere e-okul üzerinden çocukların okul durumlarını takip etmede büyük kolaylık sağlayan Veli Bilgilendirme Sistemi, velilerin internete bağlanabildikleri her yerden çok kısa süre içinde çocukların okul durumlarını takip etmelerine imkan sağlıyor. En güncel öğrenci bilgilerini e-okul üzerinden velilere bildiren VBS, ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin her biri için ayrı ayrı güncel bilgi depolayan bir sistemdir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile öğrencilerin sınavlarda aldıkları notları, devamsızlıkları, karne durumları gibi içerikler düzenli olarak kısa aralıklarla E-okul sistemine ekleniyor. Böylece veliler, çocuklarının okul durumlarına ilişkin merak ettiklerini okula gitmelerine gerek kalmadan E-okul üzerinde sunulan veli bilgilendirme hizmeti sayesinde, oturdukları yerden öğrenebiliyorlar.

Velilerin çocukların eğitim hayatını yakından takip etmelerini sağlamak ve eğitim süreçlerinde aktif rol oynamalarını sağlayan Veli Bilgilendirme Sistemi, daha fazla kullanıcıya ulaşarak etkili bir kullanım imkanı sağlamak adına baştan aşağı yenilendi. Yeni tasarıma kavuşan E-okul veli bilgilendirme sistemi velilere büyük kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının son zamanlarda yaptığı en kapsamlı ve faydalı projelerden biri olan E-okul sistemi, hem Türkiye eğitim kalitesi standardını üst seviyeye çıkarmak hem de öğrencilerin başarılı bir eğitim alt yapısı ile yetişerek başarılı bir kariyere başlamayı hedef alıyor. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlı öncülüğünde dijital gelişmeler temel alınarak eğitim alt yapısında yoğun çalışmalara yapılıyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir E-OKUL VBS Nasıl Girilir

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

İnternet ortamında velilerin öncelikle sanal platform üzerinden e-okul.meb.gov.tr adresine tıklamaları ve ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Açılan sayfada T.C. Kimlik Numarası, öğrencinin Okul Numarası ve resimdeki Güvenlik Kodu doğru bir şekilde girildikten sonra ‘Tamam’ butonuna tıklanır. Ardından açıklan sayfada veliden üç soruyu cevaplaması istenilecek. Veliye yöneltilen bu üç soru doğru bir şekilde yanıtlandıktan ve sayfanın hemen altında bulunan resimlerden veli kendine ait olan resmi işaretledikten sonra tekrardan ‘Tamam’ butonuna tıklanır. Bu işlemin ardından E-okul not bilgilendirme sistemi açılmış olacaktır. Buradan öğrencinin devamsızlığı, aldığı cezaları, notları, karne bilgileri, mezuniyet bilgileri kısaca öğrenim hayatı ile ilgili ne varsa buradan ulaşılacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME!