Güncelleme Tarihi:
2015 2016 eğitim öğretim yılının 1. dönemi 22 Ocak 2016 günü sona eriyor. Yarı yıl sömestr tatili, 25 Ocak - 5 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler ve veliler bugünden itibaren e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden karne notlarına bakmaya başladılar bile. Peki; Karne notu öğrenmek isteyenler ne yapmalı?, Karne ortalaması nasıl hesaplanır?, Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar...
İlköğretim 4. sınıf, İlköğretim 5. sınıf, İlköğretim 6. sınıf, İlköğretim 7. sınıf ve İlköğretim 8. sınıf ile lise 9. sınıf, lise 10. sınıf, lise 11. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencileri birinci yarıyıl son sınavlarından sonra takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? diye araştırmaya başladılar. Öğrenciler takdir teşekkür hesaplama işlemlerini internet üzerindeki çeşitli sitelerde bulunan 'Takdir Teşekkür Hesaplama Robotu'nu kullanarak yapabilirler.
CEP TELEFONUNDAN TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Eğer Android sistemine sahip bir akıllı telefon ya da tablet sahibiyseniz; ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir uygulama sayesinde Takdir Teşekkür Hesaplama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Uygulamayı indirmek için cep telefonunuzdaki Google Play uygulamasına girip, arama kısmına 'Takdir Teşekkür Hesaplama' yazmanız gerekiyor. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra ders notlarınızı ekranda uygun olan yerlere yazarak hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz.
Öğrenciler ve veliler okulların 1. dönem yarıyıl tatiline girmesine sayılı günler kalan son sınav sonuçlarını öğrenme telaşına girdiler. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde hem öğrenciler hem de veliler son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notlarını öğrenebilirler. Ayrıca bu notların ortalamasını hesaplayarak takdir teşekkür puanını da öğrenebilirler.
MEB E-OKUL KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR?
1'nci dönem sonu karne notunu öğrenmek isteyen öğrenciler veya velileri, karne notu sorgulaması için E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmaları gerekiyor. Hem web üzerinden internet tarayıcısı ile hem de cep telefonlarından Android uygulaması sayesinde Meb e-okul karne notu kolaylıkla öğrenilebiliyor. Karne notunu öğrenmek için ne yapacağını bilmeyen kişiler, aşağıda açıkladığımız konulardan karne notu sorgulaması nasıl yapılır? öğrenebilirler.
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE PC'DEN NASIL GİRİLİR?
İnternet ortamında velilerin öncelikle sanal platform üzerinden e-okul.meb.gov.tr adresine tıklamaları ve ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmaları gerekiyor.
Açılan sayfada T.C. Kimlik Numarası, öğrencinin Okul Numarası ve resimdeki Güvenlik Kodu doğru bir şekilde girildikten sonra ‘Tamam’ butonuna tıklanır. Ardından açılan sayfada veliden üç soruyu cevaplaması istenecek.
Bu sorular doğru yanıtlandıktan ve sayfanın hemen altında bulunan resimlerden veli kendine ait olan resmi işaretledikten sonra tekrardan ‘Tamam’ butonuna tıklanır. Bu işlemin ardından E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş gerçekleşmiş olur.
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE CEP TELEFONUNDAN NASIL GİRİLİR?
MEB'in resmi E-Okul internet sayfası sayesinde bilgisayar üzerinden girilebilen MEB E-OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) için cep telefonu kullanıcıları düşünülerek ayrıca Android platformunda mobil uygulama bulunmaktadır.
MEB E-OKUL VBS adı verilen bu uygulamayı cep telefonuna indiren öğrenciler ve veliler, tüm e-okul işlemlerini bulundukları her yerden rahatlıkla yapabilmektedirler. Yukarıdaki linke tıklayarak, MEB E-OKUL VBS mobil uygulamasının nasıl kullanıldığı öğrenilebiliyor.
MEB E-OKUL VBS UYGULAMASIYLA NELER ÖĞRENİLİR?
Öğrenci verilerinin ücretsiz olarak kullanabilecekleri MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (MEB E-OKUL VBS) uygulaması sayesinde veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri anlık olarak takip edebilmektedir.