E-Nabız Üzerinden Kan Grubu Kartı Ve Belgesi Nasıl Alınır? E-Nabız Kan Grubu Öğrenme, Düzeltme Ve Değiştirme

Güncelleme Tarihi:

E-Nabız Üzerinden Kan Grubu Kartı Ve Belgesi Nasıl Alınır E-Nabız Kan Grubu Öğrenme, Düzeltme Ve Değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 14:21

Kan grubu kartına e-devlet üzerinden ulaşım sağlamak mümkün olmamaktadır. Kan grubu kartlarına ulaşmak isteyen kişilerin e-nabız sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Kişisel sağlık sistemi olarak da bilinen e-nabız aracılığı ile kan grubu bilgilerine ulaşılması mümkün olmaktadır. Kan grubu insanların en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

 Kan grubunun bilinmesi özellikle acil durumlarda oldukça avantajlı bir durum olarak ifade edilebilir. Bazı yerlere başvuru yapılması esnasında ise kan grubunun bilinmesi gerekmektedir. Kan grubu kartında kişinin kan grubu ve bazı kişisel bilgileri yer almaktadır. 

 E-Nabız Üzerinden Kan Grubu Kartı ve Belgesi Nasıl Alınır? 

 E-nabız üzerinden kan grubu kartının görüntülenmesi mümkün olmaktadır. Kan grubu kartında kişinin kan grubunun ne olduğuna dair bilgiler yer almaktadır. Aynı zamanda kişinin kan grubunu kanıtlayan bir belge niteliğinde olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Kan grubu kart aynı zamanda kan grubu belgesi olarak da bilinmektedir. Spor faaliyetlerinde, iş başvurularında ve sağlıkla ilgili bazı işletmelerde kan grubunun bilinmesi oldukça önemlidir. 

Haberin Devamı

 E-nabız, sağlık bakanlığı tarafından uygulamaya sunulan kişisel sağlık sistemi olarak bilinmektedir. Bir internet uygulaması olarak bilinmekte olan e-nabız üzerinden kişisel sağlık verilerine ulaşım sağlanması mümkün olabilmektedir. Kişinin kan grubu belgesine veya bir diğer ismi ile kan grubu kartına ihtiyacı olması durumunda e-nabız üzerinden belgelere kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

  Türkiye'de kan grubu kartı almak isteyen kişiler; devlet hastanelerinden, özel hastanelerden, Kızılay'dan veya aile sağlık merkezlerinden alabilmektedir. Devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde kan verilme işlemi yapılmaktadır. Kan vermenizden sonra ise gerekli değerlendirmelerinin yapılmasının ardından kan grubunuz belli olacaktır ve kan grubu kartınız hazırlanacaktır. Böylece kan grubu kartınızı ücretsiz bir şekilde alabilmeniz mümkün olmaktadır. 

 Kan grubunuzun belirlenmesi için kan verme işlemi genel olarak aç karna yapılmaktadır. Özel hastanelerde de kan grubu belirlenme işlemleri yapılmaktadır. Devlet hastanesinden farkları ise kan grubu kartının belirli bir ücret karşılığında verilmesi olarak ifade edilebilir.

  Kan grubu kartınıza e-nabız üzerinden de ulaşım sağlayabilmeniz mümkün olmaktadır. E-nabız da bulunan bilgilerinizi değiştirmeniz veya düzeltebilmeniz de profil kısmına girdikten sonra kolay bir şekilde yapılabilmektedir. E-nabız uygulaması sayesinde kan grubu kartınıza ulaşabilir ve gerekli olduğunda kullanabilirsiniz. 

Haberin Devamı

 E-Nabız Kan Grubu Öğrenme, Düzeltme ve Değiştirme 

 E-nabızdan kan grubunu öğrenmek mümkün olmaktadır. Kişinin kan grubu bilgilerinde bir yanlışlık veya hata olması durumunda ise düzeltilmesi ve bilgilerin değiştirilmesi gerekmektedir. E-nabız da kan grubunuzu değiştirmek için öncelikli olarak sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise profil bölümüne girilmelidir.

  Profil bölümü içerisinde düzeltme menüsünün yer aldığı bilinmektedir. Bu kısımda yer alan kan grubu seçeneğinin işaretlenmesi gerekmektedir. Kan grubunuzun yazmaması durumunda eklemeniz mümkün olmaktadır. Sistemde yer alan kan grubunun hatalı veya yanlış olması durumunda ise kan grubunuzun doğru şeklini yazarak düzeltme yapmanız mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 E-nabız sistemi üzerinden kan grubu eklenmesi veya sistemde bulunan hatalı kan grubu bilgilerinin değiştirilmesi mümkün olmaktadır. Kan grubu bilgilerinin değiştirilmesi için e-nabız sistemine giriş yapılması gerekmektedir. E-nabız bilgilerinizin bilinmemesi durumunda ise e-devlet şifrenizle giriş yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Kan grubu bilgilerinizi bilmemeniz durumunda e-nabız sistemine girerek, kan grubunuzu öğrenebilirsiniz. 

 Kan grubunuzun yanlış olması durumunda ise düzeltme yapabilmeniz mümkün olmaktadır. Aile sağlık merkezinden kan grubu kartı almak isteyen kişilerin, kan grubu kartı almak istediklerini belirterek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru işleminizin ardından ise sizden kan vermeniz istenecektir. Kanınızın alınmasının ardından ise kan grubu kartınızın oluşturulması mümkün olmaktadır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!