Güncelleme Tarihi:
'Elektronik Atık Olur Bir Gün Yaratık' sloganıyla hayata geçirilecek projenin protokolü Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törenle imzalandı. Denizli'nin Honaz İlçesi sınırlarında bulunan 135 fabrikanın üretim yaptığı, 25 bin kişinin çalıştığı işletmelerin elektrik ve elektronik atıklarının toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasını amaçlayan projenin tanıtımı Organize Sanayi Bölgesi toplantı Salonu'nda yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Honaz Belediyesi ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü sponsorluğunda yürütülecek olan Denizli İl Özel İdaresi 75'inci Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi protokolü Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Karlıdağ ve proje ortağı olan Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Denizli İl Temsilcisi Hakan Nizamoğulları tarafından imzalandı.
Proje sürecinde öğrenci ve öğretmenlerden oluşacak ekipler sanayi kuruluşlarını dolaşacak, e-atıklar okulda toplanacak ve ÇEKÜD'ün girişimi ile geri dönüşüm firması okuldan e-atık alacak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ödül töreni yapılacak, projeye en çok atık getirerek destek olan ilk üç firmaya plaket verilecek, projede aktif olarak çalışan öğrenci ve öğretmenler de madalya ile ödüllendirilecek. Ayrıca bu projeyi simgeleyecek bir e-atık ormanı oluşturulacak.
Organize Sanayi Bölge Müdürü Tanju Beştaş, çevreci bir anlayışla çalıştıklarını, 150 bin fidan diktiklerini, projeye destek vermekten mutlu olduklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise öğrencileri hem hayata hem geleceğe hazırladıklarını belirtti. Beştaş, "Hayatın en önemli unsurlarından olan hava, su, toprak ve ateşi yerinde kullanmazsak tabiat dengesini bozmuş oluruz. Dünyayı bizden sonraki nesillere temiz ve sağlıklı bırakmak zorundayız. Son yıllarda e-atıklar önemli bir sorun haline geldi. Yeni yetişen nesillerimizde şuur oluşturması açısından güzel bir proje" dedi.