Diyarbakır’da anadilde eğitim eylemi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da anadilde eğitim eylemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 09:53

Anadilde eğitim talebinde bulunan bir grup, Diyarbakır’da yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Aralarında bazı sivil toplumu kuruluşu üyelerinin de bulunduğu BDP İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Bağlar Kaymakamlığına kadar yürümek istedi.
Bir emniyet yetkilisinin grubun içerisindeki yüzü maskeli kişileri işaret ederek “O şahısları çıkarın yoksa yürüyüşe izin vermeyiz. Ben size bırakıyorum, sizin basiretinize bırakıyorum, çözüm sürecinin hatırına bırakıyorum. Bu işi halledin. Dille alakalı değil, bizim içimizde de yüzde 40 oranında Kürt var. Kürtçe’nin ne demek olduğunu anlıyoruz, bölücülük ile alakalı sloganları biz ayırt edebiliyoruz” demesi üzerine bu kişiler gruptan çıkarıldı.
Bağlar Kaymakamlığı yakınlarına kadar yürüyen grup adına basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Kürdi-Der Temsilcisi Sabahattin Gültekin, anadilde eğitim gören çocukların, yaşamın ileriki bölümlerinde daha zeki olduğunun bilimsel çalışmalarla ortaya çıktığını iddia etti.
BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ise anadilde eğitimin olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini ileri sürerek, “Anadilde eğitim için okulların açıldığı 16 Eylül’de çocuklarımızı okula göndermeyerek boykot yapacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Zümrüt, anadilde eğitim talebiyle ilgili topladıkları imzaları teslim etmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!