Diyagram Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Diyagram Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Diyagram Ne Demek, Ne Anlama Gelir Diyagram Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 23:28

Diyagram kelimesi taslak ve şema olarak ifade edilir. Genelde çizim üzerinden ele alınır ve yapılan belli bir planın ilk ve son hali üzerinden detaylı biçimi görünür. Diyafram kelimesi hakkında merak edilenleri ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Yunanca kökenli olarak öne çıkan diyagram sözcüğü, şema veya taslak gibi anlamlar üzerinden karşılık oluyor. Çizim olarak da bilinir ve bir olay veya planın ilk ve son hali ile birlikte detaylı bir ele alınış hali üzerinden değerlendirilir. 

 Diyagram Ne Demek, Ne Anlama Gelir? 

 Sözlük anlamı açısından ele alındığında taslak ve şema sözcükleri ile diyagram kelimesi karşılık buluyor. Aynı zamanda bir plan veya olgu üzerinden, ilk hali ile son hali arasında öne çıkan detaylar. Bu konuda bazı görselleştirmek teknikleri kullanılır ve değişik renkler üzerinden detaylandırma yapılır. Sonuç olarak bilginin sembolik bir şekilde ele alınması ve kullanılması ön plana çıkar. 

 Diyagram Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı 

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman diyagram kelimesi 2 farklı sözcük ile birlikte karşılık olmaktadır. 

 - Taslak

 - Şeyma 

Haberin Devamı

 Aynı zamanda çizim olarak ifade edilir ve belirli şekiller dahilinde kullanılır. Birçok farklı sektörde çalışmaların ilk ve son halinin etkin biçimde ortaya çıkarılması için kullanılır. Aynı zamanda iş sektörü ile beraber eğitim alanında ve sağlık konusunda da değerlendirilir. Tabii bilimsel olarak yapılan pek çok farklı çalışma konusunda Şema ve taslak üzerinden detaylandırma diyagram kelimesi olarak kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!