Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir - Evde doğal ve bitkisel olarak diş beyazlatıcı tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir - Evde doğal ve bitkisel olarak diş beyazlatıcı tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 01:39

Pek çok kişi için diş sağlığının önemi oldukça büyüktür. Kişiler, sağlıklı dişlerle daha kaliteli bir hayat sürebilir. Herkes için diş ve diş eti sorunları çok önemli bir sorun haline geldi. Çekilmeyen sorunların yaşanmasının dışında tedavi edilmediği zaman çok daha kötü bir hal alıyor. Aynı zamanda kişiler diş beyazlatma yöntemine başvurur. Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Diş çürüklerinin meydana gelmemesi için dişlerin kesinlikle gün içinde iki kez fırçalanması gerekir. Dişlerin daha sağlıklı ve beyaz olması isteniyorsa da bunun için tercih edilecek olan pek çok ürün farklı ürün bulunur.

 Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

 Diş beyazlatma yöntemlerinin içinde kesinlikle kimyasal maddeler bulunur. Beyaz dişlere sahip olmak için de diş beyazlatma tedavisi yapılır. Aynı zamanda kişi evde kendi kendine diş beyazlatma kürleri de yapabilir. Diş beyazlatma tedavisi ise, evde diş beyazlatma kürlerinin işe yaramadığı durumlarda yapılması gereken bir tedavidir.

 Dişlerin görüntüsü, kişisel olarak bakım yapan kişiler için çok önemli bir durumdur. Dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları, psikolojik hastalıklara bile yol açabilir. Bitkisel metotlar kullanılarak, evde yapılabilecek olan doğal diş beyazlatma yöntemlerinin dışında diş hekimlerinin estetiklerde ve restoratif kullandıkları maddelerin gelişmesi ile pek çok şekil, renk ve konum bozuklukları basit olarak çözümleniyor.

Haberin Devamı

 Evde yapılabilecek çeşitli diş beyazlatma kürlerinin yanında diş beyazlatma kalemleri, beyazlatıcı diş macunu gibi kişisel bakım ürünlerinin kullanımı gibi yöntemlerin dışında diş doktorları bakımından uygulanan bazı medikal diş beyazlatma tedavileri de bulunur. Bunların içinde yer alan renklenmiş dişlerin beyazlatılması yöntemi ise, başka restoratif yöntemlere göre çok daha zahmetsiz, kolay ve ekonomik bir yöntemdir.

 Doktor kontrolü sayesinde gerçekleştirilen diş beyazlatma işleminin uygulanma türüne göre iki farklı çeşidi bulunur. Bunlar ise; ofis türü adı verilen beyazlatma işlemi yani diğer adı ile de power bleaching işlemi, klinik ortamlarda yapılan ve yaklaşık da olarak 1 saat kadar süren bir işlemdir. Renklenmiş olan dişin dış kısmına sürülen beyazlatıcı jeller ise, özel olarak kullanılmış olan özel bir ışık ile reaksiyona girer. Çok hızlı ve etkili beyazlatma yöntemleridir. Bu işlem yapılırken bir seansta ise, 4 ton açılma sağlanır.

 Evde Doğal ve Bitkisel Olarak Diş Beyazlatıcı Tavsiyeler

Haberin Devamı

 Evde doğal diş beyazlatma yöntemleri de uygulayarak dişlerin rengini açmak mümkündür. Evde diş beyazlatma yöntemleri ise şu şekilde sıralanabilir;

Karbonat: Hafta içinde dişleri 3 kez karbonat ile ovmak, diş renginin önemli ölçüde açılmasına yardımcı olur. Islak diş fırçası, karbonat içine bastırılarak dişler, oldukça nazik bir şekilde dişlerin fırçalanması gerekir.

Karbonat ve Limon: Bir çay kaşığı kadar karbonatın içine limon suyu sıkılarak köpürene kadar karıştırılması gerekir. Daha sonra da temiz diş fırçası ile birlikte dişlerin üzerine uygulanması gerekir. Asit özelliği bulunduğu için bu yöntem hafta içinde en fazla 2 defa yapılmalıdır

Karbonat, Tuz, Elma Sirkesi: Elma sirkesi, ağız içinde bulunan bakterileri önemli ölçüde temizler. Karbonatla birleşerek, kuvvetli bir beyazlatıcı etkiye de sahip olur. Karışım içine tuz ilavesi de yaparak beyazlatıcı etkiyi arttırılabilir. Bu şekilde de dişte bulunan lekeler giderilir.

Haberin Devamı

Günde İki Defa Diş Fırçalamak: Ağız ve diş sağlığının en önemli kuralı, dişlerin günde en az iki dakika ve en az iki defa boyunca fırçalanmasıdır.

Karbonat, Adaçayı ve Tarçın Karışımı: Karbonat dişleri beyazlatan bir etkiye sahiptir. Bununla birlikte adaçayı ve tarçın, ağızda bulunan zararlı bakterilerin yok olmasına da yardımcıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!