DGS tercihleri bu yıl ne zaman hangi gün yapılacak? ÖSYM tarafından tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

DGS tercihleri bu yıl ne zaman hangi gün yapılacak ÖSYM tarafından tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 22:34

Ön Lisans programından Lisans programına geçiş yapacak olan öğrencilerin merakla araştırdığı DGS tercihleri, ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açılacak. Binlerce öğrencinin kaderini belirleyecek olan DGS tercihleri, yakın zamanda başlayacak. DGS tercihlerinin başlayacağı gün ve diğer detaylar hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından açıklanması beklenen DGS tercih işlemlerinin yapılacağı tarih ile ilgili araştırmalar sürmeye devam ediyor. Sabırsızlıkla beklenen DGS tercih işlemleri henüz başlamadı. ÖSYM tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelip gelmediği merak konusu. Peki, DGS tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM tarih verdi mi?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

İki yıl eğitim veren ön lisans bölümlerinden mezun vatandaşların girebildiği ve dört yıllık lisans programlarına geçiş imkânı sağlayan 2018 DGS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merak edilen bir diğer konuda tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı oldu.

Sabırsızlıkla beklenen DGS tercih işlemleri henüz başlamadı. DGS tercihleri, geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının 13 gün sonrasında alınmaya başlanmıştı. Konu hakkında bir gelişme ya da ÖSYM'den yapılan resmi bir açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

DGS NEDİR?

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

BU YIL YERLEŞENLERİN PUANI GELECEK YIL KIRILACAK MI?

2018-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2019-DGS’de ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2018-DGS sonuçları, sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerlidir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!