DGS başvurusu için son şans!

Güncelleme Tarihi:

DGS başvurusu için son şans
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 10:16

DGS başvurusu için son şans başladı. ÖSYM tarafından belirlenen aralıkta başvuruda bulunmayan ve DGS'ye katılım şansını kaybeden vatandaşlara özel olarak açılan DGS geç başvuru işlemi, 14 Haziran Çarşamba günü öğrencilerden alınacak. Sınava geç başvurmaları dolayısıyla Ankara'da katılım sağlayacak olan adaylar, sınav ücreti olarak 135 TL ödeyecek. Peki, DGS başvurusu nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

DGS başvurusu ile okumuş oldukları iki yıllık bölümü dört yıla tamamlayacak olan adaylar, ÖSYM internet sitesi üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilecek. Normal dönem başvuru hakkını yitiren vatandaşlar, geç dönem DGS başvurusu ile bu işlemi tamamlayacak. İşte, DGS geç başvuru işlemi ve detayları

PARA YATIRMA İŞLEMİ HANGİ BANKALARA YAPILACAK?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir. Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görevlisine; Dikey Geçiş Sınavının sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik Numarasını veya Y.U. Numarasını, ad ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden kredi kartı/banka kartı veya internet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı * Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 14 Haziran 2017 (Sınav ücreti aynı gün ödenir. Bu adaylar sınava Ankara’da alınır.)
GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ : 135,00 TL

2016 DGS SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS PUANI NASIL HESAPLANACAK?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılara kılavuzda yer verilmiştir. Her aday için puanlar, kılavuzda yer alan tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

Haberin Devamı

SAYISAL VE SÖZEL PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri ayrı olmak üzere, adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Tüm adayların sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!