Güncelleme Tarihi:
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) eğitim gören bir grup vegan ve vejetaryen öğrenci, vegan yemek menüsü talebinde bulundu. Öğrencilerin talebini değerlendiren DEÜ yönetimi, her gün yüzlerce öğrenciye hizmet veren Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki Tınaztepe Sosyal Tesisleri 1’inci katta bulunun öğrenci yemekhanesinde, normal menüye ek olarak vegan yemek menüsü sunulması talimatını verdi. Uzman ekip tarafından, hiçbir hayvansal ürün kullanılmadan hazırlanan yemekler öğrencilere sunulmaya başlandı.
“ÖĞRENCİLERİMİNİZİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”
Öğrencilerin, geleceğe hazırlanmasında bilimsel çalışmaların yanı sıra, kültürel, sportif etkinlikler ve öğrenci odaklı uygulamalara önem verdiklerine dikkat çeken Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, "Bizim için öncelik, geleceğimiz olan öğrencilerimiz. Onları geleceğe, iyi ve donanımlı birer birey olarak hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin yerleşkelerde huzurlu ve mutlu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Onları sık sık dinliyor ve taleplerini yerine getirmek için çaba harcıyoruz" dedi.
ÖĞRENCİLERDEN İLGİ
Öğrenciler vegan yemek menüsüne ilgi gösterdi. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Dilan Kaya (22), "Vegan ve vejetaryenler olarak hayvansal kaynaklı ürünleri tüketmiyoruz. Özgür ve kapsayıcı üniversite ortamında, herkese hitap eden yemekhane hizmeti şarttı. Bu ihtiyaçlardan hareketle üniversite yönetimiyle yaptığımız görüşmeler hızlı bir şekilde sonuç verdi ve vegan menü servisine başlandı. Bize bu imkânı sağlayan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Erdal Çelike, bu süreçte bize yardımcı olan Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Kamil Koçaka ve Beslenme Şube Müdür Vekili Öznur Biliçe teşekkür ediyoruz" dedi.