Güncelleme Tarihi:
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan çalıştayda Avrupa’da ve Türkiye’de doktora eğitiminin değişik yönleri ele alınacak. Güncel gelişmeler doğrultusunda ‘araştırıcı’, ‘araştırma’ ve ‘yenilikçilik’ kavramları da etraflıca tartışılacak.
23 Ocak Perşembe günü Saat 09.00’da yapılacak olan açılışta DEÜ Rektörü Mehmet Füzün ve EUA Doktora Eğitim Konseyi Başkanı Melita Kovacevic konuşma yapacak. İlk panelde doktora eğitimi almanın getirdikleri tartışılacak. DEÜ Rektör Yardımcısı Murat Özgören, İtalya Avrupa Üniversitesi Enstitüsü’nden Joseph Weiler ve Danimarka Aarhus Üniversitesinden Gitte Wichmann-Hansen’ın panelist olarak katılacağı panele Zagrep Üniversitesi’nden EUA-CDE komitesi başkanı Melita Kovacevic başkanlık edecek.
Araştırma sonuçları, yapılanma ve etik ilkelerin ele alınacağı ikinci panele Avrupa Üniversiteler Birliği Üst Danışmanı Alexandre Bitusikova başkanlık ederken, İngiltere Oxford Üniversitesi’nden Gill Clarke ve Avrupa Sistemindeki Biyomedikal ve Sağlık Bilimleri Doktora Eğitimi Organizasyonu’ndan (ORPHEUS) Zdravko Lackovic konuşmacı olacak.
Çalıştayda ‘Yapılar’, ‘Form ve İçerikler’, ‘Yetenekler’, ‘Değerlendirme’, ‘Araştırma Yetenekleri ve Etik’ başlıkları altında eş zamanlı küçük oturumlar gerçekleşecek.
24 Ocak Cuma günü, çalıştayın ikinci gününde, ‘İnovasyon’ başlıklı oturuma İrlanda Dublin Teknoloji Enstitüsü’nden Mary McNamara başkanlık edecek; İzmir Meditera Grup’tan Vera Alaluf ve Fransa Marsilya Üniversitesi’nden Pierre Batteau konuşmacı olacak. Son olarak, Murat Özgören başkanlığında tartışma paneli gerçekleşecek.
Doktora eğitiminin irdeleneceği, dili İngilizce olacak uluslararası çalıştayda misafirlere ağırlanırken Türkiye’nin ve izmir’in kültürü, gelenekleri de tanıtılacak. Çalıştay süresince Türk kahvesi, lokum, baklava gibi Türkiye’ye has tatların yanında ebru sanatı ve halk oyunları da sergilenecek. Merve Evren’in Medikal İllüstrasyon Sergisi katılımcıların beğenisine sunulacak.