Dershanelerin kapatılmasına karşı imza kampanyası başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Dershanelerin kapatılmasına karşı imza kampanyası başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 10:48

Dershane temsilcilerinden ÖZDEBİR tarafından “Dershanelerimize sahip çıkıyoruz” başlığı ile imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan uygulamada imza sayısı 1000’i geçti.

Haberin Devamı

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatılmasına yönelik çalışmalara hız vermesi ile birlikte imza kampanyası başlattı. Change.org sitesinde organize edilen kampanyada Eğitim sisteminde var olan sorunların dershanelerin kapatılmasıyla giderilemeyeceğine değinildi. İmza metninde bu kurumların ortadan kalkması halinde büyük kargaşa yaşanacağı uyarısında bulunuldu. Açıklamada, Anayasal eğitim hakkıyla ilgili dayatmacı ve yasaklayıcı her türlü düzenlemeye karşı çıkmanın toplumsal bir görev olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemiz eğitim sisteminde birçok sorun varken dershaneleri bu sorunların nedeni gibi göstermek, dershaneler olmadığında sorunların çözüleceğini varsaymak büyük bir yanılgıdır. Dershanelerin sistem dışına çıkarılması, dönüştürülmesi dershanelere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmayacak, bilakis eğitim alanında büyük bir kargaşaya neden olacaktır. Dershanelerle ilgili düzenlemeler eğitim sisteminin temel sorunlarının çözümünden ayrı düşünülemez. Anayasal eğitim hakkıyla ilgili dayatmacı ve yasaklayıcı her türlü düzenlemeye karşı çıkmak toplumsal bir görevdir.”

Haberin Devamı

Kamuoyunun görüşünü almak için başlattık

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Başkanı Faruk Köprülü ise imza kampanyasının özellikle kamuoyunun tepkisinin alınması amacıyla başlatıldığını söyledi. Sektör olarak düşüncelerinin hakla paylaşılmasının gerekliğini anlatan Köprülü şöyle konuştu:
“Son günlerde dershane konusunda tartışmalar devam ediyor. Bakanlık ise eğitim sorunlarını yok sayıp, dershanelere yönelerek problemin kaynağını bu kurumlara dayandırıyor. Bizler de sorunun bütünsel olarak ele alınması gerektiğini savunuyoruz. Bu konuda düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşmak ve onların tepkisini anlamak için böyle bir kampanya başlattık. Mili Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerin devam etmesini umuyoruz. Tüm paydaşların doğru bulduğu bir çözüm bulanana kadar çalışmalara devam edeceğiz. Öğretmelerimiz geçen hafta siyah kurdele ile derslere girerken bu hafta böyle bir uygulama yaptık. Yasal alanda haklarımızı kullanma mücadelemiz devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!