Dershaneciler yasal haklarını rapor haline getirdi

Güncelleme Tarihi:

Dershaneciler yasal haklarını rapor haline getirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 11:38

ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun'un bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuru sürecinde hak kayıplarının neler olduğunu ortaya koyan ve bunların korunmasına yönelik yasal haklarını içeren bir çalışmayı Ana muhalefet Partisi Grup Başkan Vekilliğine sunduklarını belirtti.

Haberin Devamı

ÖZ-DE-BİR tafından "Üniversite ve Meslek Tanıtım Günü" düzenlendi. Burada konuşan Özel Dershaneler ve Özel Eğitim Kurumları Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, geçlere meslek seçimlerinde yol göstermeyi ve bilinçli tercihler yapmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Dershaneler gündemine de değinmek istediğini anlatan Köprülü şöyle konuştu:
"Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun'un" 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Dershane tanımını 5580 sayılı yasadan çıkaran ve bunların 1 Eylül 2015'ten itibaren kapanmalarını hükme bağlayan bu yasaya ısrarla karşı çıktık. Ancak bu haliyle kabul edildi.

Bu yasanın gerek Meclis'te komisyon çalışmalarında gerek Meclis'te görüşülmesi sürecinde parlamenterler düzeyinde bir dizi görüşme yaptık. Bu girişimlerimizden de ne yazık ki bir sonuç alınamadı. Tamamen siyasal bir tercih nedeniyle bizlere dayatılan bu durumla ilgili olarak başlattığımız hukuksal süreç de yeni bir boyut kazandı. Yasa, CHP tarafından Anayasa Mahkemesine taşındı. Biz de Anayasa Mahkemesi’ne başvuru sürecinde hak kayıplarımızın neler olduğunu ortaya koyan ve bunların korunmasına yönelik yasal haklarımızı içeren bir çalışmayı Ana Muhalefet Partisi Grup Başkan Vekilliğine sunduk.

ÖZ-DE-BİR olarak dershanelerimizin karşı karşıya kaldığı bu kabul edilemez haksızlık karşısında her türlü yasal yolların kullanılması konusunda; kamuoyunun, üyelerimizin, dershane kurucularımızın, hukuksal ve siyasal kurumların desteğiyle kararlılığımız devam ediyor. Buradan olumlu sonuçlar alacağımıza olan inancımızı korumaktayız.

Anayasal haklarımızdan girişim özgürlüğünü ve eğitim hakkını açıkça ortadan kaldıran, dershaneleri kapatan ve MEB kadrolarını boşaltan 6528 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u 18 Nisan’da Anayasa Mahkemesine götüren Ana Muhalefet Partisi CHP'nin hukukun üstünlüğünün egemen kılınacağına ve eğitimimize önemli katkılar sağlayacağına inandığımız bu girişimini gönülden destekliyoruz.”

Haberin Devamı

Üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olmak, bilinçli tercihler yapmalarına yardımcı olmak amaçlanıyor.

Haberin Devamı

41 üniversitenin tanıtım stantlarının yer aldığı etkinlikte, akademisyenler tarafından gün boyunca meslek tanıtım seminerleri verilecek, 40 meslek uzmanlar tarafından tanıtılacak. Öğrenciler için altı ayrı salonda 90 seminer hazırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!