Güncelleme Tarihi:
Hatice Yılmaz (Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü): En iyi tedavi odaklanmak
* Çalışmaya başladığınızda beyniniz, düşüncenizin odağını değiştirecek. Yaptığınız çalışmaya ne kadar konsantre olursanız o kadar üzüntü ve tasadan uzaklaşacaksınız. Dolayısıyla ders çalışmak sizi iyileştirmeye başlayacaktır.
* LGS’ye girecek öğrenciler, birinci dönem konularının neler olduğunu araştırıp hangi konuları tekrar etmeleri gerektiğini belirlemeli.
* YKS’ye girecek öğrencilerin de hangi konulardan sorumlu olduklarını bilmeleri gerekiyor. Alan derslerine göre birinci dönemin hangi konularından sorumlu olduklarını netleştirmeliler.
* Bilindiği üzere pandemi sürecinde 2020 LGS ve YKS’de de öğrenciler aynı şekilde ikinci dönem konularından sorumlu olmamışlardı. 2020 LGS ve YKS konu ve konulara göre soru dağılımını bir bakıp incelerseniz tekrar için hangi konulara daha fazla süre ayırmanız gerektiğini görebilirsiniz.
Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz (Yıldız Teknik Üniversitesi): Sık sık deneme sınavı çözün
* Öncelikle eğitimciler olarak sınava hazırlanan öğrencilerimize psikososyal destek sunarak onları ruhsal anlamda güçlendirmeliyiz.
* Sınav için mümkün oldukça deneme çözmek çok faydalı bir uygulamadır. Denemeler öğrencilerin zihinsel olarak sınava daha fazla motive olmalarını sağlayabilir. Bunun için uygun ortamların hazırlanmasında yarar vardır.
* Özellikle başka illere nakil yoluyla giden öğrencilerin akran öğrenmesi yöntemiyle öğrenmelerine katkı sağlanabilir. Bu yöntem akranlarıyla işbirliği ve iletişimi de sağlayacağından önemli bir sosyal destek olacaktır.