‘Deprem bölgesinde yaraları sarıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Deprem bölgesinde yaraları sarıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 14:50

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da aynı gün aynı isimle açılan iki Beşiktaş İlkokulu’nun da açılış törenlerine katıldı. Bakan Tekin konuşmasında, “Deprem bölgesinde yaraları inanılmaz bir hızla sarıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, 6 Şubat depremlerinin merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ve depremden en çok etkilenen illerden Adıyaman’da, Beşiktaş Kulübü tarafından yaptırılan ‘Beşiktaş İlkokulu Açılış Törenleri’ne katıldı. Adıyaman’da deprem nedeniyle sorunların giderilmesini bekleyen toplam 123 okul ve bin 511 derslik olduğunu belirten Bakan Tekin, bu okullara 4,5 milyar TL’lik bütçe ayrıldığını dile getirdi. Onarımı yapılan okulların da olduğunu söyleyen Bakan Tekin, şöyle konuştu:

ADIYAMAN’DA DERSLİK SAYISI ARTACAK

“Deprem öncesi Adıyaman’da 860 okulumuz, 6 bin 248 dersliğimiz vardı. Deprem sonrası eğitim öğretime yaklaşık 5 bin derslikle başladık yani binin üzerinde derslik problemliydi. Bir kısmını onardık, bir kısmını yıktık. 2024-2025 eğitim öğretim yılı başında 6 bin 804 dersliğin olmasını planlıyoruz. Yani deprem öncesindeki sayıdan daha yüksek bir derslik sayısıyla eğitim öğretim sürecini başlatacağız. Yaraları inanılmaz bir hızla sarıyoruz.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ’A 2 BİN 292 DERSLİK YAPILACAK

Kahramanmaraş genelinde bin 17 okulda toplam 10 bin 133 derslik vardı. Depremin ardından il genelinde 8 bin 466 derslik kullanılabilir durumdaydı. Eğitim öğretime yaklaşık 2 bin dersliğimiz eksik olarak başladık. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başına kadar 2 bin 292 dersliği tamamlamayı hedefliyor ve yeni eğitim öğretim yılına toplam 10 bin 738 derslikle başlamayı planlıyoruz. Kulüp başkanlarımızdan bu tür hayır işlerine biraz daha zaman ve kaynak ayırmalarını özellikle istirham ediyorum. Çünkü bizim eğitim öğretim sürecimizin paydaşlarından bir tanesi de sivil toplum örgütleri.”

‘KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ise okulun yapımına yurt içi ve yurt dışından birçok taraftar ve derneğin destek olduğunu söyleyerek, “Bu okullar ‘Bırakmam Seni’ kampanyasında toplanan bağışlarla yapıldı. Deprem bölgesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!