DDK’dan KPSS hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

DDK’dan KPSS hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2022 19:41

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), ÖSYM tarafından 31 Temmuz'da uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınav'ı (KPSS) ile ilgili iddialar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

DDK NASIL ÇALIŞIYOR?
DDK, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı üst denetleme organı olarak görev yapan ve başkan ile 8 üyeden oluşan kurul. İdarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarında inceleme, soruşturma ve denetleme yapabiliyor. Çalışmaları sonucundan denetim raporu, inceleme raporu, araştırma raporu gibi farklı raporlar hazırlanıyor. DDK, inceleme, araştırma ve soruşturma faaliyetlerinde gizlilik esasıyla çalışılıyor. Denetimle ilgili kurula cevabı olan kurum ve kuruluşların raporu aldıkları tarihten başlayarak 45 gün içinde ilgili bakanlığa, ilgili bakanlıkların kendi görüşlerini de ekleyecekleri cevapları 15 gün içinde kurula göndermesi gerekiyor.

Haberin Devamı

İvedi durumlarda denetim ve soruşturma gruplarınca hazırlanacak özet İvedi Durum Raporu, kurulda öncelikle görüşülerek kurul başkanınca Cumhurbaşkanına sunuluyor. Bu raporlar, Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda sonuçlandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!