Cumhuriyet Bayramı’na coşkulu kutlama

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı’na coşkulu kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 17:46

Cumhuriyet’in 93’üncü yılı öğrenciler tarafından düzenlenen konserle kutlandı. 29 Ekim’de Maslak Tim Show Center’da gerçekleşen “Cumhuriyet Gençleri Konseri”nde 300 kişilik öğrenci korosu ve dans grubu yer aldı. Konseri 2 bin 500 davetli izledi.

Haberin Devamı

Maslak Tim Show Center’da gerçekleşen Cumhuriyet Gençleri Konseri’nde öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışından itibaren Cumhuriyet’in kuruluş öyküsü marşlar, şarkılar, şiirler ve dans gösterileri eşliğinde sahneye taşındı. Atatürk’ün sevdiği şarkıların ve türkülerin de seslendirildiği konserde Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin oluşturduğu dans grupları, Edirne, Ege, Karadeniz ve Kars yörelerine özgü halk danslarının yanı sıra lirik dans gösterileriyle de konseri görsel bir şölene dönüştürdü.

29 Ekim Cumhuriyet Gençleri Konseri öncesi konuşma yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacak bir nesil yetiştirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Yücel “Çocuklarımıza ve gençlerimize cumhuriyet değerlerini ve 21’inci yüzyıl becerilerini iyi öğretemezsek, gelişmiş ülkelerdeki eğitim düzeyini yakalayamazsak cumhuriyetimizi istenilen düzeye çıkaramayız. Ülkemizin ilerlemesinin ve zenginleşmesinin yolu eğitimden geçiyor. Her gün değişen ve gelişen eğitim sistemleri içinde standartlarımızı daha da yükseltmek ve ülkemizi geleceğin dünyasına taşıyacak gençler yetiştirmek, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e sunacağımız en büyük armağan olacak” dedi. Cumhuriyet, demokrasi ve millet egemenliğinin daha da önem kazandığını belirten Yücel, cumhuriyet ile elde edilen kazanımların sürdürülmesinin gerekliliğinin altını çizdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!