Çorap satarak okula laboratuvar kurdular

Güncelleme Tarihi:

Çorap satarak okula laboratuvar kurdular
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2013 11:08

Devlet lisesi öğrencileri, çorap ve yemek satarak bölüm derslerini işleyebilecekleri bir gazetecilik laboratuvarı açtılar. Liseliler, 2-3 yıl içinde elde ettikleri yaklaşık 5 bin liralık gelirle laboratuvar için gereken tüm malzemeleri aldılar.

Haberin Devamı

Liseliler daha güzel bir ortamda ve rahat ders işlemek için kendilerine bir gazetecilik laboratuvarı kurdu. Tuncay Azaphan Ticaret Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri proje kapsamında, okulda poğaçadan böreğe, kekten çoraba birçok malzeme satarak yaklaşık 5 bin lira topladı. 2-3 yıl içinde dersliğin tüm eksiklerini tamamlayarak eğitim öğretime açtılar. İşe, bir velinin bağışladığı 3-4 düzine çorabı satarak başladılar. Daha sonra evlerinden getirdikleri kek, poğaça, börek gibi yiyecekleri sattılar. Elde ettikleri gelirle, gazetecilik laboratuvarındaki her şeyi kendi zevklerine göre hazırladılar.
Sadece malzeme almakla kalmadılar, eşyaların taşınmasından sınıfın temizlenmesine kadar her alanda çalıştılar. Şu anda öğrencilerin hizmetinde olan laboratuvarda altı adet store jaluzi ahşap perde, 1 adet beyaz masa, 8 adet beyaz sarkıntılı avize, çeşitli süs eşyaları, boya, tablo, 52 beyaz kolçaklı sandalye ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayırdığı bütçeden karşılanan 3 bilgisayar ve 1 projeksiyon bulunuyor.

Haberin Devamı

Emeklerinin karşılığını aldılar

Projenin hedefi öğrencilerin emekleriyle ortaya konulan çalışmaları görmek, özgüven oluşturmak ve dersleri daha verimli bir şekilde işlemek. Her yerinde gazetecilik öğrencilerinin emeği olan derslikte öğrenciler, bölümleriyle ilgili filmler izliyor, fotoğraf çekimleri ve toplantılar yapıyorlar.

Başlangıç noktamız ‘Neden olmasın?”

Projeyi Gazetecilik Bölüm Başkanı Semra Çetinkaya başlattı. Beden Eğitimi öğretmeni Faruk Gençtürk ise öğrencilere çalışmanın her aşamasında destek oldu. Bir devlet lisesinde okulun imkanlarının her zaman kısıtlı olduğunu anlatan Semra Çetinkaya, proje hakkında şunları söyledi: “Gazetecilik alanının uygulama atölyesi ihtiyacı okulun belli miktarda ayrılan bütçesinden karşılanıyor. Ben farklı olsun istedim. Dekoruyla, çalışma alanlarıyla daha önce hiçbir okulda olmayan bir gazetecilik laboratuvarı oluşturmaktı amacım. Öğrencileri motive ederek yardım istedim. Güzel bir sınıf, derslerin verimli işleneceği bir alan yaratmayı hedefledik. Şimdi ders işlerken onların yüzündeki mutluluğu ve gururu görüyorum. Bu çalışmanın her bir noktasında, boyasından perdesine, masasından lambasına, dolaplarına kadar sıfırdan yaratılan her şeyin teknik olarak oluşturulmasını öğretmen arkadaşım Faruk Gençtürk üstlendi. Öğrencilerimizle büyük işler başardık. Çıkış noktamız ‘Neden olmasın?’ düşüncesi oldu.”

Haberin Devamı


Elçin Çamkaya (18 - 12’nci Sınıf Öğrencisi): Çalıştık ve karşılığını da fazlasıyla aldık artık daha keyifli bir şekilde ders işliyoruz. Duvarlara, masaya, sandalyelere baktığımızda emeklerimizi görüyoruz. Bu çok büyük bir mutluluk.

İlknur Kaşdemir (18 - 12’nci Sınıf Öğrencisi): Çorap sattık, yemekler yapıp sattık kendimize özel bir ders işleme alanı yarattık. Orada ders işlerken, film izlerken ve toplumsal konuları, gündemi tartışırken gazeteciliğe adım attığımızı hissediyorum.

Senem Akirman (18 - 12’nci Sınıf Öğrencisi): Öğretmenlerimizin de desteğiyle ve sonsuz bir istekle güzel bir çalışma yaptık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!