Güncelleme Tarihi:
“Okulda akademik olarak başarılı olmayan bir çocuk hayatta başarısız olur” diye bir şey yok. Her çocuğun başarılı olabileceği bir alan mutlaka vardır. Bu resim, müzik, fotoğraf, seramik, heykel veya herhangi sanat ya da spor alanında olabilir. Çocuklarımız bazen katıldığı bir yarışmada aldığı derece ile o alandaki yeteneğini keşfedebiliyor. Bizler çocuklarımızı anlamaya, kendilerini keşfetmelerine, yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olmalıyız.
İnsanın varoluş sürecine saygı, insanın özünde olan yaratıcılığın beslenmesi ile olur. Yaratıcılık değişim yarışında yaratılan farktır. Henüz olmayanı ortaya koymak, Peter Drucker’in de dediği gibi aslında geleceği yaratmaktır. Yaratıcılık bir ülkenin dinamosudur. Günümüzde birçok ülke AR-GE yatırımlarına büyük bütçeler ayırıyor. Bilim adamlarını, sanatçılarını ve tasarımcılarını sanayicileriyle buluşturan doğru politikaları geliştirerek, ekonomilerine artı değerler getiriyor, sadece ulusal değil uluslararası başarılara da imza atıyor.
Bizler de gelecekte ülkemizi yurtdışında çok iyi temsil edebilecek sanatçıların, tasarımcıların, bilim adamlarının yetişmesini arzuluyoruz. Türkiye’nin patentli ürünlerinin, önemli markalarının olmasını, diğer ülkeler arasında fark edilmesini istiyoruz. Gelişim yarışında çağın gereğine uymalıyız. Sonuçta her yenilikçi hareket bu yarışta dünya adına yaratılan bir fırsattır.
Genç kuşaklara mizah sevgisi aşılıyoruz
2003 yılında kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla kurduğumuz Yaratıcı Çocuklar Derneği, bugün Türkiye genelinde 900 okulla birlikte karma sergiler, dinletiler, gösteriler, yarışmalar ve atölye çalışmaları ile faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek, etkinliklerinde yer alan çocuklara geleceklerini şekillendirirken rehberlik ediyor.
2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Maison Française işbirliğinde çocuklar için ilk tasarım yarışmasını gerçekleştirdik. 2007 yılından itibaren tasarım alanındaki çalışmalarımızı Orta Anadolu İhracatçılar Birliği işbirliğinde Ulusal Mobilya Tasarım Yarışmaları’nın gençler kategorisini sürdürüyoruz. Artık İtalya’da tasarım eğitimi alan öğrencilerimiz var. Geleceğin tasarımcılarının yetişmesine katkı sağladığımız için mutluyuz.
2006 yılında çocuklara ve gençlere mizah sevgisini aşılamak amacıyla başlattığımız karikatür yarışmalarını Aydın Doğan Vakfı işbirliğinde düzenlemeye devam ediyoruz. Aydın Doğan Vakfı’nın bizden çok daha önce başlattığı bu özverili çalışmaları birlikte genç kuşaklara taşımaktan mutluyuz. Bu işbirliği sayesinde genç kuşaktan uluslararası ödüllere sahip 12 öğrenciye ulaştık.
2007 yılında başlattığımız öykü yarışmalarını Doğan Egmont Yayıncılık işbirliğinde düzenlemeye devam ediyoruz. Artık onların öykü kitapları basılıyor. Geleceğin yazarlarının onlar arasından yetişeceğine inanıyoruz.
Bakmayı, baktıklarını görmeyi öğreniyorlar
2013 yılında çocukları fotoğraf sanatına özendirerek onların duygu ve düşüncelerini fotoğraf yoluyla da özgürce ifade etmelerini sağlamak amacıyla, Rönesans Gayri Menkul Yatırım bünyesindeki Optimum Outlet Alışveriş Merkezleri ve Fotopya Fotoğraf Sanatı Portalı işbirliğinde fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Bakmayı, baktıklarını görmeyi ve doğru kadrajı öğreniyorlar. İz TV’ye çekilen belgesellerde yer aldılar. Uluslararası yarışmalarda derecelere girdiler.
Yine 2013 yılında çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını açığa çıkarma imkanı sağlamak, bilimi sevdirmek ve yeni buluşlar yapmaya yönlendirmek, yenilikçi proje ve ürünleri ortaya koyabilecekleri temel becerileri kazandırmak amacıyla Samsung sponsorluğunda ve Oflaz Medya Grubu işbirliğinde bilim yarışmalarını düzenlemeye devam ediyoruz.
Her çocuğun içinde yaratıcı bir potansiyel var
Yapılan yarışmalar öğrencilerin yeteneklerini görmelerini sağlamak ve onları cesaretlendirerek özgüvenlerini artırmak, insanlığa hizmet edecek buluşlar, eserler, projeler ve ürünleri ortaya çıkarabilecek bir neslin yetişmesine katkı sağlıyor. Biz her çocuğun içinde yaratıcı bir potansiyel olduğuna inanıyor, bu potansiyeli ortaya çıkartmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Yarışmalar onların kendi yeteneklerini ortaya koyma imkanı sağlıyor. Şimdiden uluslararası ödüllere sahip birçok öğrencimiz var. Hedefimiz, onların dünya çapında başarılara imza atması.