Çocuk ve medya yol haritası oluşturuluyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuk ve medya yol haritası oluşturuluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 13:33

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi öncesi grup toplantıları yapılıyor. Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, hütümete sunulacak belgenin Türkiye’nin çocuk ve medya konusundaki yol haritasını oluşturacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirileceği 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi öncesi odak grup toplantılarının üçüncüsü İstanbul’da yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayelerinde, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliğinde 14-15 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek kongre öncesi İstanbul Vilayetler Evi’nde düzenlenen toplantıya konunun uzmanları katıldı. Toplantının açılışında konuşan kongrenin genel yönetmeni ve sözcüsü Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, kongreyle çocukların, medyanın olumsuz etkilerinden korunmasının yanı sıra olumlu yanlarından yararlanmasının amaçlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kongrede, 2014-2018 yıllarını kapsayacak 1. Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi ve Uygulama Planı’nın da müzakere edilerek son şeklinin verileceğini aktaran Şirin, hükümete sunulacak bu belgenin, Türkiye’nin çocuk ve medya konusundaki yol haritasını oluşturacağını dile getirdi.
Şirin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a kongreye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Bu çalışma, dünyada bir ilk olacak. Birçok ülkenin strateji belgesinde medyayla ilgili stratejik amaç ve eylemler yönünde başlıklar var, ancak bağımsız, ülke ölçekli bir strateji belgesi yok. Türkiye, bunu şimdiye kadar yapamaz mıydı? Yapabilirdi ama Türkiye’de çocuk henüz birincil gündem maddesi haline gelmemiştir” diye konuştu.

Kongre kasım ayında

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 14-15 Kasım’da düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nde, çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu yanlarından yararlanmasına yönelik çalışmalar değerlendirilecek.

Bütün süreçleri çocuğa ve bildireceği görüşlere saygı ilkesi çerçevesinde gerçekleştirilecek kongreye, yurt içi ve dışından çocuk medyası uzmanları katılacak. Kongrede delege olabilmek için 9-12, 13-15, 16-18 yaş grubundaki çocukların sözlü ve yazılı görüş bildirerek, fotoğraf, film, karikatür, sunum, atölye çalışması ve posterle başvurması gerekiyor. Çocukların, “cocukvemedyakongresi@hotmail.com” ve “info@cocukvemedyakongresi.org” adresleri üzerinden 31 Temmuz’a kadar müracaatta bulunabileceği kongrede başvurular, 15 Eylül’de “www.cocukvemedyakongresi.org” adresinde açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!