Çocuk ve Medya Strateji Belgesi, Arınç’a sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Çocuk ve Medya Strateji Belgesi, Arınç’a sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 12:02

1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi ile Çocuk ve Medya Hareketi çerçevesinde hazırlanan Çocuk ve Medya Strateji Belgesi hükümete sunulmak üzere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a verildi.

Haberin Devamı

Çocuk Vakfı’ndan yapılan açıklamada, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Çocuk Vakfı işbirliğinde, Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın himayelerinde 14-15 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi ile Çocuk ve Medya Hareketi çerçevesinde hazırlanan Çocuk ve Medya Stratejisi’nin sonuçlandırıldığı belirtildi.
Çocuk ve Medya Stratejisi’nin, hükümete sunulmak üzere 23 Aralık’ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a takdim edildiği anlatılan açıklamada, strateji belgesinin öncelikli olarak; medya okuryazarı bir Türkiye, çocuk dostu bir medya düzeni amaçladığı ifade edildi.
Açıklamada, 2014-2018 yıllarını kapsayan strateji belgesinin vizyonunun ise “Çocuğa saygı ve çocuk hakları kültürü temelinde bir çocuk-medya ilişkisi için paydaşların sorumluluklarının bilincinde olduğu medya okuryazarı bir Türkiye” olduğu vurgulandı.
Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi ve Uygulama Planı 2014-2018 Strateji Belgesi Birinci Taslağı yanında mevcut durum çalıştayı raporu ile odak grup çalışma raporuna “www.cocukvemedyahareketi.org” sitesinin strateji belgesi çalışmaları ve kongre yayınları bölümünden ulaşılabileceği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!