Cezayir Resmi Dili Nedir? Cezayir'de Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Cezayir Resmi Dili Nedir Cezayirde Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:22

Cezayir, etnik bakımdan bir İslam ülkesidir ve resmi dili Arapça ve Berberi dilidir. Cezayir'de Arapça dışında konuşulan bazı diller olsa da yerli halk tarafından Arapça yoğun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ülkenin sömürge altında olduğu dönemlerde dil olarak çeşitlilik kazandığı da kaynaklarda yer almaktadır. Ülke halkının Arap ve Berberi olması yine dil çeşitliliğini artıran etkenlerdendir. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

 Cezayir, Kuzey Afrika'da yer alan ülkeler arasındadır. Ülkenin yıllardır yaşamakta olduğu sömürgeler, komşu çeşitliliği, halkın farklılıkları vb. durumlar konuşulan dillerinden çeşitliliğini artırmıştır. 

 Cezayir Resmi Dili Nedir? 

 Cezayir, resmi dil olarak Arapçayı ve Berberi dilini kabul etmiştir. Ülke halkının çoğunun Araplardan oluşması bu konuda önemli bir etkendir. Halkın bir kısmının Berberilerden oluşması resmi olarak kabul edilen Berberi dilinin etkenidir. 

 Cezayir'de Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Cezayir'de Berberi dili ve Arapçadan sonra en çok konuşulan diğer dil Fransızcadır. Ülkenin uzun yıllardır Fransız sömürgesinde olması ve yazışmalarda, resmi belgelerde halen Fransızcanın tercih ediliyor olması yaygın olarak konuşulma nedenidir. Ülkede farklı olarak Amazigh dili de konuşulmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!