Çemensiz pastırma yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Çemensiz pastırma yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 13:54

ERCİYES Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Et Endüstrisi Bölümü öğrencileri, okulda açılan 4 Konseptli Gıda İmalathanesi’nde, çemensiz, susamlı ve Semerella kombi (koyun etinden 1 günde yapılan pastırma) pastırma yaptı. Et Endüstrisi Bölüm Başkanı Öğretim üyesi Dr. Ali Köse, çemensiz pastırmanın kokusuz olduğu için daha çok tercih edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

4 Konseptli Gıda İmalathanesi’nde öğrenciler tarafından pastırma, sucuk ve hamur ürünleri üretildi. Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Yetim, öğrencilerin uygulama yaparak, mesleklerini öğrendiğini belirtti. İmalathaneyi, hayırseverlerin ve Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş’ın katkılarıyla kurduklarını belirten Prof. Dr. Yetim, şunları söyledi:
“Öğrencilerimiz, et ürünleri, süt ürünleri, hububat ürünleri ve meyve, sebze ürünleri ile ilgili öğrendikleri teorik bilgileri imalathanemizde uygulama imkanı buluyor. Meslek yüksek okullarının en önemli işlevlerinden biri uygulama yapmak. Bunun için bu tesisi kurduk. Buranın büyüklüğü 700 metrekare. Ancak bazı donanımlarımız halen eksik. Bu tür tesislerin kurulması zaman alıyor.”

Haberin Devamı

Öğrencilerin yaptığı çemensiz, susamlı ve Semerella kombi pastırmanın ilgi gördüğü bildirildi. Et Endüstrisi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ali Köse, yapılan ürünlerin katkısız ve sağlıklı olduğunu söyledi. Öte yandan, öğrenciler tarafından yapılan ve kesildiğinde içinde Erciyes Üniversitesi’nin logosunun bulunduğu salam ise dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!