Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğine ödül

Güncelleme Tarihi:

Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğine ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 16:04

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TED Ankara Koleji’ne, ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ verdi.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında, kamuoyunda duyarlılığın artırılması amacıyla dağıtılan Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülleri’nde üçüncülük ödülü bu yıl TED Ankara Koleji’ne verildi.

Ödül için yapılan değerlendirmede, işyerinin genel bilgileri, cinsiyet eşitliği ile ilgili taahhütleri, çalışanlarına verilen hizmet içi eğitimler, ayrımcılık karşıtı başvurulabilecek mekanizmaların varlığı, işe alım, kariyer planlaması, terfi süreçlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine önem, iş-yaşam dengesini sağlamak için alınan önlemler, eşit ücret gibi kriterler dikkate alındı. Değerlendirme jürisinde Çalışma Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, TİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Konfederasyonlarından birer temsilci ve bir öğretim üyesi yer aldı.

Haberin Devamı

Kadın yönetici oranı yüzde 70, kadın çalışan oranı yüzde 72

TED Ankara Koleji Vakfı Genel Müdürü Sevinç Atabay, ödüle ilişkin yaptığı açıklamada duyduğu memnuniyeti dile getirdi:
“Türk ekonomisindeki büyük işletmelerin başvuruda bulunduğu bu ödülü bir eğitim kurumu olarak almış olmaktan gurur duyuyoruz. TED Ankara Koleji’nde kadın çalışan oranımız OECD ülkeleri ortalamasının bile hayli üzerinde. Kadın yönetici oranımız yüzde 70, kadın çalışan oranımız ise yüzde 72. Kurumumuzda kadrolu çalışanlarımızın kendisini mutlu, güvende hissettiği bir çalışma ortamı sağlamak her zaman önceliklerimiz arasında yer alıyor.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!