Buzlu su homojen mi yoksa heterojen midir ve neden?

Güncelleme Tarihi:

Buzlu su homojen mi yoksa heterojen midir ve neden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 23:48

Maddeler doğada bulunma durumlarına göre saf madde ve karışım madde olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Su da doğada yaşayan canlılar için oldukça önemli olan bir maddedir. Doğada doğal halde bulunan ve kendisinden başka hiçbir şeye ayrışmayan maddeler saf madde olarak ifade edilmektedir. Su da bu bağlamda ele alınması gereken maddelerden biri olmaktadır. Peki, buzlu su homojen mi yoksa heterojen midir ve neden tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Maddeler sahip oldukları özellikler bakımından homojen yada heterojen madde olarak ikiye ayrılmaktadır. Maddeler bir araya geldiğinde karışıma eşit oranda dağılıyorsa homojen madde, karışıma eşit oranda dağılmayanlar ise heterojen madde olarak ifade edilmektedir.

Buzlu Su Homojen mi yoksa Heterojen midir Neden?

Buzlu Suyu oluşturan buz ve su aynı maddenin farklı iki halini ifade ettiği için karışım olarak kabul edilmemektedir. Buz maddenin katı hali olurken su maddenin sıvı hali olmaktadır. Saf madde ise fiziksel yollar ile kendisinden başka maddelere ayrışmayan maddelere verilen bir isim olmaktadır.

Su, zeytinyağı, oksijen ve tuz gibi maddeler saf maddeler olarak belirtilmektedir. Saf maddeler belli bir sıcaklıkta erime ve donma kapasitesine sahip olmaktadır. Buzlu su heterojen saf bir madde olarak ifade edilmektedir. Çünkü su doğal bir maddedir. Buzlu su, suyun fiziksel bir ayrışma sonucunda buz haline geçmiş halidir. Su her yere eşit miktarda dağlım göstermediği için buzlu su heterojen bir karışım olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!