Burslu AB eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Burslu AB eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 09:24

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın girişimleriyle 2010’da başlatılan Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında bu yıl 20 öğrenci Avrupa Koleji’nde eğitim alacak.

Haberin Devamı

Nitelikli AB uzmanı yetiştirmek için başlatılan burs programıyla, başarılı Türk gençleri Avrupa Koleji’nin yurtdışındaki kampüslerine gönderiliyor. Burs almaya hak kazananlar, Avrupa Disiplinlerarası Çalışmaları, AB Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Çalışmaları, Avrupa Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Çalışmaları, Avrupa Ekonomik Çalışmaları ve Avrupa Hukuku Çalışmaları konularında eğitim alıyorlar. Türkiye’de faaliyet gösteren özel sektör firmaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından finanse edilen burs programıyla, 2010-2011 akademik yılında 14, 2011-2012’de 19 ve 2012-2013’te de 22 öğrenciye burs imkanı sağlandı. 2013-2014 akademik yılı için de 15’i özel sektör ve sivil toplum kuruluşundan olmak üzere 19 kişiye burs sağlandı. Bunlara ek olarak Avrupa Koleji de 1 Türk öğrenciyi burslu okutma kararı aldı. Böylece 20 tam burslu öğrenci, Eylül 2013’te eğitimlerine başlayacak.
Burs için başvuru tarihleri her yıl ekim ve kasım ayında Avrupa Birliği Bakanlığı’nın internet sitesinde duyuruluyor. Öğrenciler, eğitim alacakları bölüme bağlı olarak, Avrupa Koleji’nin Belçika ya da Polony kampüslerinden birinde, bir yıllık yüksek lisans eğitimi alıyorlar. Avrupa Koleji’nde yürütülen tüm yüksek lisans programları İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisini de içeriyor.
Program kapsamında sağlanan burslar eğitim ve konaklama giderlerini kapsıyor. Her programın ücreti farklı oluyor.

BURS VERENLER

Haberin Devamı

Anadolu Grubu, Denizbank, Doğuş Holding, Eczacıbaşı, Hacı Ömer Sabancı Holding, İnan Kıraç (bireysel destek), Kibar Holding, Mutlu Akü, Organik Holding,  Sanko, Şölen Çikolata Gıda, Tekfen Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, Yaşar Holding, Zorlu Holding.

Çokkültürlü ortam

/images/100/0x0/55ea6809f018fbb8f87dd6c9

Melis Kurucu (27, Belçika-Avrupa Birliği Politikaları ve İdari Çalışmaları): Anadolu Üniversitesi, İktisat bölümü 2008 yılı mezunuyum. Mezun olduktan sonra Portekiz’de, AB Ekonomisi üzerine iki yıllık yüksek lisansımı 2010 yılında tamamladım. AB kurumlarına çalışan birçok üst düzey yöneticinin mezun olduğu College of Europe’ta okumak için AB Bakanlığı’nın sağladığı burs programına başvurdum. Uzun ve zorlu bir başvuru sürecinden sonra kabul edildim. Burada AB kurumları ve kurumların işleyişleri, AB politikaları ve aday ülke olarak Türkiye ile ilişkileri hakkında kapsamlı bir eğitim alıyorum. Uluslararası ve çokkültürlü bu ortamda olmaktan çok mutluyum. Burada yaptığımız öğrenci kulübü çalışmaları ve aldığımız derslerle edindiğim müzakere teknikleri tecrübeleri çok yararlı. AB karar verme süreçleri üzerine AB Konseyi’nde yaptığımız simülasyonlar ile kazandığım tecrübeler ile Türkiye’nin AB sürecine en iyi şekilde katkıda bulunmak isterim.

Haberin Devamı

Sosyal açıdan katkı

/images/100/0x0/55ea6809f018fbb8f87dd6cb

Günhan Gönül (24, Belçika-Brugge AB Hukuku yüksek lisans öğrencisi): Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Burada okumanın çok büyük bir avantaj ve ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Eğitimin İngilizce ve Fransızca olması çok iyi. 50 ülkeden öğrenci geliyor. Sosyal açıdan da çok şey katıyor. Burada öğrenciler biraraya gelerek kendi kültürlerini tanıttıkları bir etkinlik yaptılar. AB ve Dışişleri Bakanlıkları bize destek oldu Türkiye’yi tanıttık. Eğitim akademik açıdan gerçekten çok zorluyor ama insana çok şey katıyor. Türkiye’ye döndükten sonra akademik kariyer yolunda devam ederek ileride Türk hükümetine ve Avrupa ile ticaret yapan şahıslara hukuki danışmanlık vermek istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!