Bulmacada Yergi Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Yergi Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Yergi Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Yergi Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 13:23

Bir kişinin ya da toplumun tasvip ve takdir edilmeyen davranışlarını eleştirmeye yergi denir. Yergi, aynı zamanda bir nazım biçimidir. Aşık edebiyatında birini yermek için kaleme alınan eserlere taşlama denir. Bu yazın türünün divan edebiyatındaki karşılığı ise hicivdir. Bulmacada yergi sorusunun yanıtları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Övmek, alkışlamak ve beğeni, yergi kelimesiyle zıt anlamlı olan sözcüklerdir. Birini ya da bir yeri övmek için yazılan şiirlere ise methiye ve güzelleme denir. 

 Bulmacada Yergi Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 3 Harfli Yergi Cevapları 

 TAN 

 Bulmacada yergi kelimesine verilebilecek en kısa kelime tandır. Eski metinlerde Ta'n şeklinde yazılan bu sözcük genellikle ''etmek'' yardımı fiili ile birlikte kullanılır. Tan etmek hem paylamak ve kınamak, hem de beğenmemek ve mana bulmak anlamına gelir. 

 Bulmacada 5 Harfli Yergi Cevapları 

 Hiciv 

 Hiciv, divan edebiyatı nazım biçimlerinden biridir. Bir kişini toplum nezdinde hoş karşılanmayan davranışlarının alaycı bir şekilde yerildiği manzum eserlere hiciv denir. Türk edebiyatında Nef'i ve Enderunlu Vasıf, en ünlü hiciv şairleri arasında yer alır. 

Haberin Devamı

 Bulmacada 6 Harfli Yergi Cevapları 

 TENKİT 

 Arapça kökenli bir sözcük olan tenkit kelimesi, bir kişiyi eleştirmek ve ona hatalı veya eksik bulduğu yönleri aktarmak demektir. Bu kelime beğenmeme, eksik bulma ve yergi anlamında da kullanılır. Mesleği eleştirmenlik olan kişilere ise münekkit denir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!