Bulmacada Yasal Ölçü Modeli Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Yasal Ölçü Modeli Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Yasal Ölçü Modeli Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Yasal Ölçü Modeli Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:06

Yasal ölçü modeli günümüzde birçok farklı alanda ölçüm olarak yaygın şekilde kullanılır. Aynı zamanda eş anlamlı karşılığı ile birlikte bulmacalarda çok sık öne çıkar. Peki, bulmacada yasal ölçü modeli cevabı nedir? Harf sayısına göre yasal ölçü modeli cevapları konusunda detayları derledik.

Haberin Devamı

 Afet yönetim terimleri içerisinde de yer alan yasal ölçü modeli, aynı zamanda Türkçe üzerinden bir karşılık ile öne çıkmaktadır. Bu karşılık ise farklı bulmacalar üzerinde ortak şekilde kullanım olanağı tanıyor. Tabii amaca uygun olarak mesleki grup şeklinde günlük yaşamda değerlendirilir. 

 Bulmacada Yasal Ölçü Modeli Cevabı Nedir? 

 Bulmacada yasal ölçü modeli cevabı olarak bir tane sözcük bulunmaktadır. Bu sözcük aynı zamanda Türk Dil Kurumu üzerinden geçerli ve yerleşik bir şekilde değerlendirilir. 

 - Etalon 

 Günlük yaşamda pek bilinmeyen ancak Türkçede bulunan sözcüklerden biridir. Bir ölçü birimi olması ile beraber mesleki açıdan birçok farklı alanda kullanılır. Aynı zamanda afet yönetim terimleri kapsamdan içerisine girdiğini söylemek gerekir. Özellikle de yasal ölçü modeli konusunda karşılık olarak bulmacalarda kullanılır. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Yasal Ölçü Modeli Cevapları 

 Harf sayısına göre yasal ölçü modeli cevabı olarak ‘etalon’ kelimesi öne çıkmaktadır. Bu kelime 6 harfli olarak öne çıkar. Aynı zamanda içerisinde 3 tane sesli harf ve ayrıca 3 tane de sessiz harf bulunmaktadır. Tek kelime olduğu için bütün değişik bulmacalarda ortak bir şekilde değerlendirilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!