Bulmacada Para Akçe Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Para Akçe Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Para Akçe Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Para Akçe Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Farsça kökenli bir sözcük olan para, önceki çağlarda ''pare'' şeklinde yazılıyor ve telaffuz ediliyordu. Pare, hem parça hem de gümüş anlamına gelir. O dönemde basılan paraların neredeyse tamamı gümüşten olduğu için bu isim verilmiştir. Öz Türkçe olan akçe kelimesi ise Selçuklulardan bu yana kullanılmaktadır. Para ve akçenin bulmaca cevapları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Bazı bulmacalarda para ve akçe kelimeleri tek tek sorulur. Bu sorulara da cevap olarak, aşağıda listelediğimiz kelimelerden birini yazabilirsiniz. 

 Bulmacada Para Akçe Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 5 Harfli Para Akçe Cevapları 

 1- Nakit 

 Eski kitaplarda ''nakd'' şeklinde geçen nakit, elde bulundurulan ya da peşin ödenen para demektir. Bu sözcük birçok tamlamada mecazi ve terim anlamıyla kullanılır. Örneğin nakd-i can, birinin hayatında en fazla önem verdiği kişi demektir. 

 2- Sikke 

 Sikke, madeni paraların ortak adıdır. İlk başlarda sadece gümüşten bastırılan sikkeler, Osmanlı Devletinin sınırlarını genişletip ekonomik açıdan yükselişe geçmesinden sonra altın olarak da bastırılmıştır.

 Bulmacada 6 Harfli Para Akçe Cevapları 

 Mangır 

 Osmanlı Devletinde düşük ayarda bastırılan paralara mangır denirdi. İlk kez 15. yüzyılda bastırılan mangırlar, diğer paraların aksine gümüş ya da altından değil, bakırdandı. Kelime argoda, miktarı çok az olan para ve harçlık anlamında kullanılır. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Para Akçe Cevapları 

 Bulmacada 7 Harfli Para Akçe Cevapları 

 Metelik 

 Argo bir tabir olan metelik kelimesi de para ile eş anlamlıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!