Bulmacada Ölçüt Kıstas Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Ölçüt Kıstas Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Ölçüt Kıstas Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Ölçüt Kıstas Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:15

Bulmacalarda yer alan sorularda bazen iki eş anlamlı kelimenin diğer anlamlarının neler olabileceği sorulmaktadır. Türkçe zengin bir dil yapısına sahip olduğu için pek çok kelimenin eş anlamlısı bulunmaktadır. Böyle olan kelimelerden biri de ölçüt ve kıstas kavramları olmaktadır. Peki, bulmacada ölçüt ve kıstas cevabı nedir? Harf sayısına göre ölçüt ve kıstas cevapları neler olmaktadır? İşte, ölçüt ve kıstas kelimelerine bulmacada verilen cevapları derledik.

Haberin Devamı

Bulmacalar sayesinde insanlar yeni pek çok bilgi edinebilmektedirler. Bulmacalar insanları düşünmeye sevk eden bir etkinlik olduğu için zihnin devamlı çalışmasını sağlamaktadır. 

 Bulmacada Ölçüt Kıstas Cevabı Nedir? 

 Bulmacalarda sıkça sorulan ölçüt kıstas kelimesi anlam olarak herhangi bir nesne ya da etkinliğin değerlendirilmesi sırasında başvurulan bir kurallar bütünü olarak ifade edilmektedir. Bulmacalarda yer alan bu sorunun cevabı birden fazla olmaktadır. Ölçüt kıstas sorusuna miyer, mihenk, kriter ve mısdak gibi cevapların verilmesi mümkün olmaktadır. 

 Harf Sayısına Göre Ölçüt Kıstas Cevapları Neler Olmaktadır? 

 Bulmacalardaki sorularda eş anlamlı olan ölçüt kıstas kelimeleri sıkça yer almaktadır. Bu sorulara verilecek cevaplar harf sayısına göre farklılık göstererek şu şekilde olmaktadır: 

Haberin Devamı

 5 harfli ölçüt kıstas bulmaca cevapları: Miyar

 6 harfli ölçüt kıstas bulmaca cevapları: Mihenk, Kıstas, Kriter ve Mısdak 

 Bu cevaplar içinden ölçüt kıstas sorusuna verilen en popüler cevap kriter olarak ifade edilmektedir. Bulmacalarda en çok kriter cevabı sorulmaktadır.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!