Bulmacada Muştu Müjde Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Muştu Müjde Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Muştu Müjde Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Muştu Müjde Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

J ile başlayan ya da içinde J olan kelimelerin tamamı yabancı kökenlidir. Bunun nedeni Türklerin kullandığı alfabelerde J harfinin olmamasıdır. O kelimelerden biri olan müjde, dilimize Fransızcadan geçmiştir. Muştu kelimesi ise Farsça kökenli olup haber ve müjde sözcükleriyle eş anlamlıdır. Bulmacada muştu ve müjde kelimelerinin yanıtları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Müjde ve muştu kelimelerinin en kısa yanıtı 4, en uzun yanıtları ise 7 harften oluşur. 

 Bulmacada Muştu Müjde Cevabı Nedir? 

 Bulmacada 4 Harfli Muştu Müjde Cevapları 

 1- Sava 

 Eskidiği için artık günlük konuşmalarda kullanılmayan ve yazılı eserlerde de yer almayan Sava kelimesinin ilk anlamı haberdir. Bu kelime İslamiyet öncesi Türk toplumlarında müjdeli haber manasında da kullanılmıştır. 

 2- Erim: 

 Erim kelimesi, bulmacalarda müjde muştu sorusuna verilebilecek 4 harfli yanıtlardan bir diğeridir. Bu kelimenin ilk anlamı uzaklık ve mesafedir. Günümüzde erkek çocuklarına verilen isimlerden biri olan erim, sevindirici haber anlamına da gelir. 

 Harf Sayısına Göre Muştu Müjde Cevapları  

 Bulmacada 7 Harfli Muştu Müjde Cevapları 

 1- Beşaret 

 Arapça kökenli bir sözcük olan beşaret kelimesi, müjde ve muştu ile eş anlamlıdır. Bu kelime, sevinç, neşe ve mutluluk anlamında da kullanılır. Kelimenin üçüncü ve son anlamı ise alışılmadık, beklenmedik, tuhaf ve acayiptir. 

 2- Havadis:

Haberin Devamı

  İlgi ve memnuniyetle karşılanan haberler, havadis olarak adlandırılır. Bu kelime olaylar, hadiseler manasında da kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!