Bulmacada Buzultaş Cevabı Nedir? Harf Sayısına Göre Buzultaş Cevapları

Güncelleme Tarihi:

Bulmacada Buzultaş Cevabı Nedir Harf Sayısına Göre Buzultaş Cevapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 11:17

Taşların özellikle buzullarla örülü belli olması ile beraber buzultaş öne çıkmaktadır. Bu doğrultuda coğrafi açıdan önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda bulmacalarda çok sık karşılaşılan ve cevabı bulunan kelimedir. Peki, bulmacada buzultaş cevabı nedir? Harf sayısına göre buzultaş cevaplarını derledik.

Haberin Devamı

Dünyanın birçok farklı yerinde doğal yapısı ile birlikte buzultaş bulunmaktadır. Doğal bir süreç dahilinde oluşması ile birlikte uzun yıllar boyunca sabit kalır. Bununla beraber buzultaş kelimesi Türkçede bir karşılık ile bulmacalarda kullanılır. 

 Bulmacada Buzultaş Cevabı Nedir? 

 Bulmacalar üzerinden ele alındığı zaman buzultaş kelimesi için eş anlamlı bir sözcük yer almaktadır. Aynı anlamı taşıması ile beraber ortak şekilde farklı bulmacalar üzerinden ele alınabilir. 

 - Moren 

 Özellikle coğrafi açıdan eğitim konusunda yukarıda verilen kelime, buzultaş sözcüğüne karşı daha fazla kullanılmaktadır. Yani bilimsel karşılığı olarak da ele almak mümkün. Bu doğrultuda buzultaş kelimesi için farklı bulmacalar üzerinden moren kelimesi değerlendirilebilir. 

Haberin Devamı

 Harf Sayısına Göre Buzultaş Cevapları 

 Harf sayısı üzerinden ele alındığı zaman buzultaş kelimesi için 5 harfli ‘moren’ kelimesi öne çıkmaktadır. Bu kelime yazılış ve okunuşu farklı olarak, aynı anlam üzerinden değerlendirilir. Yani eş anlamlı şekilde ele alınması ile birlikte Türkçede farklı bulmacalarda kullanım imkanı tanır. Bu kelime içerisinde 3 tane sessiz harf ve ayrıca iki tane sesli harf bulunmaktadır. Günlük yaşamda coğrafi açıdan ve eğitim konusunda yaygın olarak kullanılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!