Brezilya Resmi Dili Nedir? Brezilya'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Brezilya Resmi Dili Nedir Brezilyada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 13:51

Dünyanın en dikkat çekici ülkelerinden biri olan Brezilya’da temel ana dil olarak Portekizce tercih edilmektedir. Daha başka farklı ülkelerde de kullanılan Portekizceyi, Brezilya’nın kendi yasaları çerçevesinde ana dil olarak kabul ettiği görülüyor. Halkın genellikle önemli bir kısmı bu dünya diline hâkim şekilde onu konuşabiliyor. Brezilya resmi dili nedir, Brezilya'da konuşulan diller nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Dünya üzerinde en yaygın ve dinamik şekilde insanlar tarafından kullanılan dillerden biri, Portekizcedir. İki yüz milyona yakın sayıda insan bu dil ile iletişim yönündeki ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Kendisine özgü bir kültür yapısı bulunan Brezilya’da da bu önemli dil, resmi ana dil olarak kabul görüyor. 

 Brezilya Resmi Dili Nedir? 

 Brezilya’da insanlar Portekizce dilinden destek alarak yaşamlarını yönetmektedirler. Ülkenin neredeyse genelinde bu dil konuşulmaktadır. 

 Brezilya'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Önemli Güney Amerika ülkelerinden biri olan Brezilya’da Portekizcenin yanı sıra daha başka diller olduğu da görülmektedir. Okullarda eğitimde İspanyolca ve İngilizce ağırlık olarak da çalışmalar yapılmaktadır. Hunsrik dilinin yanı sıra Bororo, Arára, Apalaí, Guarani ve Nheengatu gibi yerli dilleri de insanlar iletişimlerinde kullanmaktadırlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!