Bilişim Garajı Londra yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Bilişim Garajı Londra yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 12:05

Çocukları geleceğe hazırlayan online eğitim platformu Bilişim Garajı, ‘bilişimle üretim’ modeliyle Londra’daki teknoloji fuarı BETT’e katılıyor. 100 bini aşkın çocuğa ulaşan platform, fuarda sektörün önemli şirketleriyle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Bilişimle üretim’ eğitimi veren online eğitim platformu, çocukları geleceğe hazırlıyor. Türkiye’de kodlama, 3D ve robotik teknoloji eğitimleri sunan ve bu çerçevede 100 bine aşkın çocuğa ulaşan Bilişim Garajı, ‘bilişimle üretim’ eğitim modeliyle, her yıl Londra’da düzenlenen eğitim ve teknoloji fuarı BETT’e ilk kez katılacak. Bilişim Garajı, eğitim ve teknoloji sektörünün dev şirketleriyle bir araya gelecek.

Bilişim Garajı, Türkiye’deki okullarda kodlama-robotik teknoloji-3D eğitimleri sunarak çocuklara ‘bilişimle üreterek’ endüstri 4.0 çağına hazırlanmaları konusunda yol gösteriyor. Kodlama, robotik teknoloji ve 3D’nin çocuklara kazandırılması gereken önemli temel becerilerden biri olması konusunda Türkiye genelinde çalışmalar yürütüyor.

Bilişim Garajı’nın kurucusu eğitim bilimci Prof. Dr. Selçuk Özdemir, yeni nesiller için kodlamanın, okuma-yazma gibi temel bir beceri haline geldiğini belirterek, “Emek ve kas gücüyle yapılan işler tarih oluyor. Yeni çağ, teknolojiyle birlikte devrim yaratıyor. Yoğun emek kavramıyla çalışan Türkiye gibi ülkeleri büyük tehlike bekliyor. Çocuklarımız daha iyi bir geleceği hak ediyor. Yabancı dile ne kadar önem veriyorsak, kodlama ve bilişimle üretmeye o kadar önem vermemiz gerekiyor. Kodlama artık temel becerilerimizden biri olmalı” dedi.

Haberin Devamı

'AYNI MESLEKTEN EMEKLİ OLMA DÖNEMİ BİTTİ'
Bilişim Garajı’yla Türkiye’de çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Selçuk Özdemir şöyle konuştu:
“Hangi okulda okurlarsa okusunlar, çocuklarımız çok değerli, çok akıllılar. Ama onları çok zorlu koşullar bekliyor. Artık 22 yaşında üniversiteyi bitirip, 60 yaşına kadar aynı işi yapıp emekli olma dönemi bitti. Veya herhangi bir alanda kazanılan mesleki bir beceriyle ömür boyu yaşamımızı sürdürmek mümkün olmayacak. Bu çağa yıkıcı inovasyonlar dönemi deniyor, bir sabah uyandığımızda birileri sizin yıllardır kendinizi yetiştirdiğiniz tüm becerileri yerine getiren bir yazılım, cihaz, robot geliştirip sizi ‘işlevsiz’ duruma düşürebilir. Çocuklarımızın işlevsiz olmasını istemiyorsak, bilişimle üretebilecek, teknolojik yetiler kazandıracak bir eğitim vermeliyiz. Biz bu anlamda Türkiye’den başarı hikayeleri çıkacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

'BU TOPRAKLARDAKİ BAŞARI HİKAYELERİNE DÜNYANIN ORTAK OLMASINI İSTİYORUZ'
Teknolojiyi eğitimle buluşturan bir Ar-Ge şirketi olarak Türkiye’de elde ettikleri başarıyı dünyaya taşımak istediklerini söyleyen Bilişim Garajı Genel Müdürü Zerrin Topal ise, “Bugüne kadar 100 bine aşkın çocuğumuza ulaştık, 3 bin öğretmenimizi eğittik. Bilişimle üretmeyi teşvik eden modelimizi, Türkiye’nin katma değeri olarak yurt dışına ihraç etmeyi planlıyoruz. BETT bu nedenle bizim için önemli. Bu yıl ABD ve Uzakdoğu’dan yatırım teklifleri de aldık. BETT’e katılan iki Türk firmasından biri olarak bu topraklardan çıkan başarı hikayesine tüm dünyanın ortak olmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!