Bilinçli tüketici olmayı öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Bilinçli tüketici olmayı öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 14:57

Özel bir okulun ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri bu yıl 11’inci kez hazırlandıkları sergi ünitesinde “Tüketim Çılgınlığı” konusuna dikkat çektiler.

Haberin Devamı

İlkokul öğrencileri tüketim çılgınlığına dikkat çekti. AREL Koleji’nde, PYP Sergi Ünitesi Paylaşımı’nda öğrenciler bu yıl dünyanın da gündemindeki tüketim çılgınlığına dikkat çekmek için “Bilinçsiz tüketimin birey ve toplumda yansımaları” konusunda araştırmalar yaptı. Araştırmalarını “Ne kadar bilinçli tüketiciyiz?”, “Doğal kaynakların Bilinçsiz Tüketimi”, “Tüketim çılgınlığının bireylere ve topluma zararları”, konuları üzerinde yapan öğrenciler, bu konuda dünyayı bekleyen tehlikeleri anlattılar. Çözüm için kaynaklar araştırarak ve gözlem yaparak incelemelerde bulundular. Bazı gruplarla röportaj ve anketler yaptılar. Bilinçli tüketime dikkat çekmek için tasarladıkları tişörtleri giyerek hazırladıkları pankartlarla bilgilendirici broşürler dağıttılar

Haberin Devamı

BÜTÇESİNİ BİLEN ÇOCUKLAR VE GENÇLER

Öğrenciler yaptıkları araştırmalar sırasında FODER (Finansal Okur Yazarlık ve Erişim) Derneği’ne ulaşarak Child&Youth Finance İnternational kurumu tarafından para hakkında farkındalığı, çocuklara ve gençlere tasarruf yapmayı, geçim kaynağı oluşturmayı, istihdam edilmeyi ve girişimci olmayı öğretmeyi amaçlayan “Bütçesini Bilen Çocuklar ve Gençler” eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

Bilinçli olarak tüketilmeyen ve atılan yemeklerin günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak doğal kaynaklara ve ülke ekonomisine olumsuz etkilerini gören öğrenciler ayrıca sergi üniteleri kapsamında okulda gerçekleştirdikleri “Kültürlerarası Lezzet Panayırı” adı altındaki kermeslerden elde ettikleri geliri KAÇUV’un (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) aile konuk evi inşaatına destek olmak amacıyla bağışladılar.

BAKMADAN GEÇME!