Güncelleme Tarihi:
İlki Mersin’de ‘kuraklık’ üzerine düzenlenen Bilim Kafe’nin Eskişehir ayağında; ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yeşim Soyer, son günlerde gündemde yer alan bir konu olan palm yağını anlatacak. Projesinin yanı sıra Eskişehir’de bulunan liselerde düzenlenecek ODTÜ tanıtımları ve bilimsel sunumlar ile Eskişehir özelinde ODTÜ mezunlarıyla ilişkiler hakkında bilgi alışverişinde bulunulması planlanıyor.
İNGİLTERE’DE DOĞDU
İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan ve daha sonra dünyanın dört bir yanında yaygınlaşan ‘Cafe Scientifique’ etkinliklerinin Türkiye’de gerçekleştirilen ilk uygulaması olan etkinlik; ODTÜ’nün bilimi topluma sevdirmek ve farkındalığı artırmak misyonu doğrultusunda, toplumu ilgilendiren konularda, kafe, gençlik merkezi gibi halka açık alanlarda, ODTÜ’lü akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen söyleşilerden oluşuyor. Ankara, Erdemli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kampüsleri bulunan ODTÜ; sunduğu eğitim-öğretim ortamının yanı sıra kültür, sanat, spor olanaklarıyla bugün Türkiye’nin 72 farklı şehrinden gelen öğrencileri ağırlıyor. Yurt içinde 15 ayrı şehirdeki mezunlar dernekleri ve üç ayrı şehirdeki temsilcilikleriyle öğrencilerin öğrenimleri sonrasında ODTÜ ile bağlarını sürdürmelerini amaçlıyor.