BELMEK'cilere MEB onaylı sertifika

Güncelleme Tarihi:

BELMEKcilere MEB onaylı sertifika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 12:46

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları'na (BELMEK) katılan kadınlara, kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) onaylı sertifika verileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye'nin 1994 yılında başlattığı ve 12 yılda toplam 121 bin 589 kişinin yararlandığı BELMEK'lerde bir yıllık eğitim süresini tamamlayanlara resmi geçerliliği olan bir belgenin verileceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol sonucunda, 2007 yılında kurslara katılan kursiyerlerin alacakları sertifikaların iş başvurularında da geçerli olacağı kaydedildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, BELMEK'lerin ev hanımları başta olmak üzere kadınların ekonomiye ve sosyal hayata katılımlarının önünü açtığını ifade etti.
Her ilçe ve bölgede hizmet veren BELMEK'lerde, makine ve el nakışı, giyim, mefruşat, patcwork, rölyef, ipek pentur, el sanatları, sim sarma, ahşap boyama, folklorik bebek, tezhip, resim, iğne oyası, şiş dantel, mozaik, çini, minyatür, trikotaj, kilim, ev ekonomisi, ebruli, yorganlama ve takı tasarım gibi 23 branşta eğitim verildiği bildirildi.
Kursiyerlerin kayıt için başvurabilecekleri BELMEK ana merkezleri şöyle:
-Altındağ Cad. No:31-Dışkapı 3479370 Altındağ
-Sağlık Sok. eski TED Koleji arkası No: 40 4338271 Kızılay
-Kızlarpınarı Cad. No: 2 3398691 Keçiören
-Sincan İş Merkezi Vatan Cad. 2710342 Etimesgut
-Demet 38. Sok. No:4 3350965 Yenimahalle
-Şafaktepe Kültür Merkezi 3205617 Mamak
-Halk Eğitim Şube Müdürlüğü 3243426 Ulus

BAHÇIVANLIK KURSLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca açılan Bahçıvanlık Kursu'nun da başlayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Üç dönem halinde ve 8'er iş günü düzenlenecek kursların 30 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği, kurslara başvuruların 20 nisan cuma gününe kadar devam edeceği kaydedildi.
Kursta, belediyeye ait seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara'nın büyük parklarında uzman ekiplerin eşliğinde uygulamalı eğitim verileceği de bildirildi.

Kursa katılmak isteyenlerin bir adet vesikalık fotoğrafla “Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sok. No:32 Yenimahalle” adresine başvurabilecekleri ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!