Bazlar elektriği iletir mi? Bazlar elektriği asitlere göre nasıl geçirir

Güncelleme Tarihi:

Bazlar elektriği iletir mi Bazlar elektriği asitlere göre nasıl geçirir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 17:09

Asitler ve bazlar arasında günümüzde birçok farklı fark bulunmaktadır. Aynı zamanda bununla beraber belli başlı bazı ortak yönleri de olduğunu söylemek mümkün. Peki bazlar elektriği iletir mi? Bazlar elektriği asitlere göre nasıl geçirir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Elektriği iletip iletmediği konusunda asitler ve bazlar merak edilen durumlar içerisinde geliyor. Özellikle öğrencilerin bilmesi gerektiği önemli konular arasında geldiğini söylemek mümkün.

 Bazlar Elektriği İletir mi?

 Asit suda iyonlarına ayrışır ve buna bağlı olarak elektriği iletir. Aynı durum baz üzerinden de öne çıkar. Yani tıpkı asit de olduğu gibi baz da suda iyonlarına ayrışır ve doğal olarak elektriği iletir.

 Bazlar Elektriği Asitlere Göre Nasıl Geçirir?

 Asitler bazlara göre yüksek bir iyon ayrımı gerçekleştirir. Bu sebepten dolayı bazlar elektriği asitlere göre daha az bir geçirgen yapıya sahiptir. Ama yine de ortak şekilde bazlar da asitlerde olduğu gibi Elektriği ileten bir özelliğe sahiptir. Bu doğrultuda elektronların serbest kalması ile beraber hem bazlar hem de asitler elektriği ortak şekilde iletme özelliğine sahiptir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!