Başörtüsü Nasıl Yazılır? Başörtüsü Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Başörtüsü Nasıl Yazılır Başörtüsü Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 14:54

Sözcük türlerinin nasıl yazılması gerektiği hususunda birçok bilgi bulunuyor. Bireyler yazım hataları konusunda dikkat ederek her kelimenin nasıl yazılması gerektiğini araştırabiliyor. Günümüzde kullanılan başörtüsü sözcüğünün birleşik mi yazılacağı merak konusu oluyor. Bireyler araştırmalarla başörtüsü sözcüğünün yazılış şeklini öğrenmek istiyor. Başörtüsü nasıl yazılır? Başörtüsü kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı? Herkesin merak ettiği başörtüsü kelimesi hakkında sizler için detayları derledik.

Haberin Devamı

  Başörtüsü kelimesi en çok yazım hatalarının oluştuğu kelimelerden biridir. Başörtüsü TDK'da mutlaka ayrı yazılmaması gereken bir sözcük türüdür. Her zaman birleşik yazılması doğru olarak kabul ediliyor. 

 Başörtüsü Nasıl Yazılır? 

 Sözcükler arasında bulunan başörtüsü sözcüğü pek çok kişinin yazım hatası yapabileceği bir kelimedir. Başörtüsü sözcüğü pek çok kişi tarafından "baş örtüsü" olarak biliniyor. Fakat başörtüsü sözcüğünün ayrı yazılması doğru değildir. Bireyler yazım hatası yaptığının farkında olmadan, baş örtüsü kelimesini birleşik olarak yazabiliyor. Genel anlamda dil kurallarına göre başörtüsü birleşik olarak yazılmalıdır. 

 Başörtüsü Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı?

  Başörtüsü sözcüğü için bireylerin yaptığı araştırmalar bulunuyor. TDK'da başörtüsü kelimesi hakkında birçok bilgiye ulaşabiliyor. Bitişik mi ayrı mı yazılacağı hususuyla ilgili bireylerin merak ettiği konular bulunuyor. TDK'ya göre başörtüsü kelimesi birleşik olarak yazılmalıdır. Dil kurallarına göre bitişik ve ayrı yazılması durumu oldukça önemlidir. Baş örtüsü şeklinde ayrı yazılması durumunda yazım hataları oluşuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!