Başhekim Nasıl Yazılır? Başhekim Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Başhekim Nasıl Yazılır Başhekim Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 14:49

Bazı sıfat tamlamaları bitişik bazıları ise ayrı şekilde ele alınmak suretiyle yazılır. Bu konuda özellikle başhekim ve benzeri gibi kelimeler merak ediliyor. Peki, başhekim nasıl yazılır? Başhekim kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

  Hastanelerde yönetici konumunda bulunan başhekim, pek çok sorumluluğa sahip doktorlardan biridir. Aynı zamanda Türkçe üzerinden yazın eşliğinde ayrı mı yoksa bitişik mi yazılıp yazılmayacağı merak edilen durumlar arasında yer alıyor. Bu konuda genel olarak Türk Dil Kurumu üzerinde bilgiler alınır. 

 Başhekim Nasıl Yazılır? 

 Genel olarak baş kelimesi ile oluşturulan kelime grupları bitişik olarak yazılır. Aynı zamanda bunlar bir sıfat tamlaması şeklinde ön plana çıkar. Bu doğrultuda böylece sıfat tamlaması ‘başhekim’ olarak bitişik biçimde değerlendirilir. Eğer ayrı yazılır ise o vakit hem yazım hatası ortaya çıkar hem de anlam bütünlüğü bozulur. 

 Başhekim Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

 En çok merak edilen ve Türk Dil Kurumu üzerinden incelenen kelimeler içerisinde başhekim gelmektedir. Bu doğrultuda kelimenin bitişik olarak ele alınması ve yazılması gerektiğini söylemek mümkün. 

 Başhekim = doğru

 Baş hekim = yanlış 

Haberin Devamı

 Yazım konusunda herhangi bir hataya izin vermemek için mutlaka Bitişik olarak yazılması gerekmektedir. Sadece başhekim değil aynı zamanda başöğretmen, başsavcı ya da başbakan gibi birçok değişik kelime grubu da bitişik olarak ele alınmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!