Bal Eş Sesli (Sesteş) Midir Ve Eş Sesli Anlamı Nedir? Bal İle İlgili Eş Sesli Örnek Cümleler

Güncelleme Tarihi:

Bal Eş Sesli (Sesteş) Midir Ve Eş Sesli Anlamı Nedir Bal İle İlgili Eş Sesli Örnek Cümleler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 14:09

Bal kelimesi, Eski Türkçede, Arapçada ve Farsçada farklı anlamlarda kullanılır. Arıların, çeşitli çiçeklerden topladıkları tatlı besine bal denir. Çiçek balı dışında, çam, kestane ve ıhlamur balı da en çok tüketilen bal çeşitleri arasında yer alır. Bu kelime Farsçada ''Bâl'' şeklinde yazılır ve kanat anlamına gelir. Bal sözcüğü eş sesli anlamı nedir ve cümle içinde nasıl kullanılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Bal kelimesi mecazen, fayda, temizlik ve tatlılık anlamında kullanılır. Örneğin bir yerin çok temiz olduğunu vurgulamak için ''bal dök yala'' denir. Tatlı dilli ve güler yüzlü kişiler ise ''bal dudak'' olarak adlandırılır. 

 Bal Eş Sesli (Sesteş) midir ve Eş Sesli Anlamı Nedir? 

 Arıların çiçeklerden aldığı nektarı peteklere doldurmasıyla ürettikleri gıdaya bal denir. Bal ile asel sözcükleri eş anlamlıdır. ''Balım'' kelimesi ise bir sevgi sözcüğü olarak kullanılır. 

 Bal gibi deyimi hem çok tatlı hem de kesin, muhakkak, şüphe götürmez bir biçimde anlamına gelir. Bu kelime genellikle ''bal gibi biliyorsun'' şeklinde kullanılır. 

 Farsçada bal kelimesinin ilk anlamı kanat, ikinci anlamı koldur. Arapçada ise bal kelimesi, kalp, gönül, yürek manasında kullanılır. 

Haberin Devamı

 Bal İle İlgili Eş Sesli Örnek Cümleler 

 1- Düzenli aralıklarla bal yemek hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de hastalıklara karşı korur. (İlk Anlamı) 

 2- Kimin doğru kimin yalan söylediğini bal gibi biliyorsun. (Mecazi anlam) 

 3- O, bal gibi bir kadın. (Anlamı - Çok tatlı) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!