‘Bakanlığın tüm kapasiteleri kullanılıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Bakanlığın tüm kapasiteleri kullanılıyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 15:24

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bakanlığın depremden etkilenen 10 ildeki tüm kapasiteleri aktif olarak kullanılıyor” dedi. Bakan Özer, Malatya’da Hal Şube Müdürlüğünde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

Depremden etkilenen vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçları için seferber olduklarını belirten Bakan Özer, meslek liselerindeki 24 seyyar mutfağın depremden etkilenen 10 ile dağıtıldığını söyledi. Bakanlık olarak yaklaşık 500 bin kişiye sıcak yemek ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Özer şöyle konuştu:

251 BİN VATANDAŞIMIZA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ
“Millî Eğitim Bakanlığımızın okullar, öğretmenevleri, uygulama otelleri ve tüm konaklama imkânının olabildiği her mekânda yaklaşık 251 bin vatandaşımıza ev sahipliği yapıyoruz. Mesleki eğitim uygulama otellerinin özellikle yiyecek içecekle ilgili bölümlerinde ciddi bir üretim kapasitesi var. Öğretmenevlerinde de aynı şekilde. Şu anda Türkiye'de 10 ilimizde günlük 372 bin sıcak yemek verebilme kapasitesine ulaştık. Her geçen gün de bu kapasiteyi artırıyoruz. Yani günlük 372 bin vatandaşımıza sıcak yemek veriyoruz.

Haberin Devamı

2 BİN 500 ÖĞRETMEN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA
Yaklaşık 2 bin 500 öğretmenimiz gönüllü bir şekilde arama kurtarma eğitimlerini tamamladı ve şu anda bölgeye intikal ettiler. Malatya'da 660 öğretmen AFAD ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma ekipleriyle birlikte kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyor.

İHTİYAÇ DURUMUNDA İZİNLERDE UZATMALAR YAPACAĞIZ
Süreci izliyoruz. Sahada sadece Malatya'da değil; tüm illerimizde genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, farklı illerden gelen il müdürlerimiz süreçlere bakıyorlar. İhtiyaç olması durumunda izinlerde uzatmalar yapacağız. Uzatmaları yaparken telafi mekanizmasıyla ilgili bir sistematiği de açıklayacağız. Yani öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin mağdur olmaması için ne yapacağımızın gündemlerini de açıklayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!