Bakan Tekin’den eğitimin kalitesi için aile vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin’den eğitimin kalitesi için aile vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2024 12:57

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin eğitim sürecine dahil olmasıyla akademik başarının artabileceğini belirterek, “Biz ailelerle birlikte daha bilinçli bir şekilde eğitime el atma zamanının geldiğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde eğitime ilk kez adım atan çocuklara ve ailelerine yardımcı olmayı amaçlayan ‘Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi’ kapsamında Gaziantep’te düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Gaziantep Kalesi’nde başlayan ve Balıklı Parkı’na kadar devam eden kortejde öğrenci ve veliler, ellerindeki Türk bayrakları ile çalınan marşlara eşlik etti.

AİLELER SÜRECE DAHİL OLMALI
Kortejin ardından konuşan Bakan Tekin, şunları söyledi: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ana noktalarından bir tanesi çocuklarımızın severek ve isteyerek okula gitmelerini temin etmek. Bu proje de bunun bir başlangıcı. Diğer yandan aileler eğitim öğretim  sürecinin içerisine dahil olurlar, çocuklarını  daha yakın takip ederlerse ve öğretmenlerle istişareli bir biçimde toplumsal rollerini yerine getirirlerse eğitim-öğretim sistemimiz daha başarılı olur. Ailelerle birlikte daha bilinçli bir şekilde eğitime el atma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızdan anne, baba, ağabey, abla olmasını bekliyoruz. Bu nedenle diyoruz ki öğretmenlerimiz asli işlerini yapsınlar, diğer işleri biz de yapalım.”

Haberin Devamı

‘ÖĞRETMENLİK ZOR VE ŞEREFLİ BİR İŞ’
Programda konuşan Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ise, “Öğretmen olmak hem çok zor hem de şerefli bir iştir. Türk dünyası büyük bir aile. İnanıyorum ki Gaziantep’in bu ailede çok büyük yeri var. Gelecekte de bu kardeşlik ve dostluk inşallah devam eder. Türk ailesi, dünyada eğitimde en önde olmaya devam edecek” dedi.

HAYDAR ALİYEV İLKOKULU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
Gaziantep’teki programın ardından Kahramanmaraş’a geçen Bakan Tekin, Azerbaycan Devleti tarafından yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılış törenine katıldı. Bakan Tekin, bakan olarak katıldığı ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine, “Deprem bölgesi sizin ikinci adresiniz olacak. Sürekli gidip geleceksiniz. Oradaki işleri takip edeceksiniz” diye talimat verdiğini ve kendilerinin de bu kapsamda deprem bölgesindeki yatırımları ve inşaatları takip etmek üzere bakanlıkta bir koordinasyon birimi oluşturduklarını söyledi. Tekin, “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘6 Şubat sabahı yani felaketi yaşamadan önce 11 ilde kaç dersliğimiz varsa o dersin sayısını aşacak şekilde derslikli okul yapacaksınız’ dedi. Biz de bu şekilde yürüyoruz. Şu an itibarıyla illerin tamamında neredeyse 6 Şubat sabahı derslik sayımıza ulaştık. Devam eden ihaleler, inşaatı devam eden çalışmalar, ihale programına alınan çalışmalarla beraber önümüzdeki eylül ayı itibarıyla 11 ilin tamamında önceki sayının yüzde 10 fazlasına ulaşmış olacağız inşallah” ifadelerini kullandı. Diğer yandan asrın felaketinde Azerbaycan’ın çok büyük desteklerde bulunduğunu kaydeden Bakan Yusuf Tekin “Tabii bu tür felaketlerde tek başınıza yürütebileceğiniz süreçler var, bir de dostlarınızın size vereceği katkılar inanın gerçekten çok büyük anlam ifade ediyor. Tam bu noktada can Azerbaycan Cumhurbaşkanı’ndan sıradan vatandaşına kadar her düzeydeki Azerbaycanlı dostlarımız Türkiye’deki bu yaraların sarılması için çaba sarf etti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!