Bakan Tekin: Eğitimi istişareyle yöneteceğiz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin: Eğitimi istişareyle yöneteceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2023 11:07

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Altındağ'da "Cumhuriyet" adıyla ilk açılan Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. Bakan Tekin; “bir aile ortamı havasında, istişarelerle eğitimi birlikte yöneteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yusuf Tekin, ziyaret programında ilk olarak öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya geldi. Öğretmenlerin öneri ve beklentilerini dinleyen Bakan Tekin şunları söyledi: "Başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim ailemizin bütün paydaşlarıyla sık sık bir araya geleceğiz. Bir aile ortamı havasında yapacağımız istişarelerle eğitimi hep birlikte yöneteceğiz inşallah. "Cumhuriyet" adıyla ilk açılan okula ziyaretimizi gerçekleştirdik. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında, 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışacağız. Bu yürüyüşteki en büyük yol arkadaşlarımız başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim yöneticilerimiz, velilerimiz ve eğitim ailemizin diğer paydaşlarıyla Türk eğitim tarihine not düşülecek güzel işler yapacağımıza inanıyorum."

Haberin Devamı

Daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Bakan Yusuf Tekin, ardından okula ait tarihî kütüphaneyi gezdi, TBMM'nin ilk üyelerinin kullandığı hesap makinesini inceledi.

AYBÜKE ÖĞRETMENİ UNUTMADI

Ziyareti sonrası sosyal medyadan bir mesaj yayınlayan Bakan Tekin, paylaşımında 6 yıl önce terör saldırısına kurban giden Aybüke öğretmeni unutmadı.

Bakan Tekin; “Müsteşarlığım döneminde en çok üzüldüğüm olaylardan birisi 22 yaşında gencecik Aybüke öğretmenimizin 9 Haziran 2017’de Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilmesiydi. Bugün şehadetinin yıldönümü rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!