40 dakikalık teneffüs hem dondurmalı hem fındıklı olacak

Güncelleme Tarihi:

40 dakikalık teneffüs hem dondurmalı hem fındıklı olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2020 15:03

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Bakanımız aradı teşekkür etti. Biz de Kahramanmaraş olarak 81 ilimizde bakanlığımızın belirleyeceği okullarımızda öğrencilerimize moral ve motivasyon arttırmak amacıyla bu şekilde bir destek vermiş olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya hesabı Twitter'dan "Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız" mesajına Kahramanmaraş olarak kayıtsız kalmadıklarını belirten Hayrettin Güngör, şunları söyledi:
"Milli Eğitim Bakanımızın attığı bir twit vardı. Öğrencilerimize hoş bir mesaj vermişti. Biz de buna nasıl destek oluruz diye arkadaşlarımızla düşündük. Uzun teneffüs süresini Maraş dondurmasıyla tatlandırmak istiyoruz dedik. Bu da çok beğeni kazandı. Bizim buradaki amacımız, vatandaşlarımıza moral vermek. Bakanımızın vermiş olduğu mesaja destek vermek, moral ve motivasyon sağlamak amacıyla böyle bir twite cevap verdik. Bakanımız aradı teşekkür etti. Biz de Kahramanmaraş olarak 81 ilimizde bakanlığımızın belirleyeceği okullarımızda öğrencilerimize moral ve motivasyon artırmak amacıyla bu şekilde bir destek vermiş olacağız. Bakanımıza da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugünler moral, motivasyon ve destek günleri."

Haberin Devamı

REKTÖRDEN KÖFTE SÖZÜ
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ‘ilk teneffüs’ twitine karşılık, öğrencilerine ıslama ve Kazımpaşa köftesi sözü verdi. Sarıbıyık, mesajında, "Sayın Bakanım, yavrularımıza cazip bir söz vermişsiniz. Biz de diyoruz ki üniversiteye dönüş mangalsız olmaz. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerimize, Sakarya'nın meşhur ıslama ve Kazımpaşa köftesi ikram edeceğiz. Tabii milli içecek ayransız da olmaz" dedi.

LEBLEBİLER ÇORUM’DAN
Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, “Sayın Bakanım, uzun teneffüste oyun oynayan yavrularımız yorulacak, acıkacak. İçeriğindeki kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfatın yer aldığı leblebi, yavrularımızın kemik yapısını ve gücünü korumaya yardımcı olacaktır. 81 ilden 81 okulumuza leblebiler Dünyanın Merkezi Çorum’dan” diyerek destek oldu.

ÇUBUK’TAN TURŞU
Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, 40 dakikalık teneffüs, bağışıklığı güçlendirmek için bir fırsat, tabiki Turşusuz olmaz. Sn. Bakanım, çocuklarımızı okula döndükleri ilk gün turşunun anavatanı Çubuk ilçemizden şifa kaynağı Çubuk Turşusu ile karşılamak isteriz. 81 İl’den 81 okula turşular bizden” dedi.

Haberin Devamı

ÇİĞKÖFTELER KAHTA’DAN
Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, okullara çiğköfte sözü verdi. Turanlı, “O kadar uzun teneffüsü Adıyaman’ın eşsiz lezzeti Çiğköfte ile tatlandırmak olmazsa olmazlardandır. Sn.Bakanım, bu uzun teneffüste çocuklarımızın mutluluğuna Adıyaman Çiğköftesi ile ortak olmak istiyoruz. 81 ilde 81 okula Adıyaman Çiğköfte İkramı Kahta Belediyesi’nden” diye konuştu.

MERSİN’DEKİ OKULLARA LİMONATA
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise Mersin’deki tüm okullara limonota göndereceğini açıkladı. Tollu, twitter hesabından, “Sn. Bakanım, 40 dk. teneffüste çocuklarımızın mutluluğunu Erdemli’mizin Limonatası ile tatlandırmak isteriz. Mersin’de ki tüm okullarımıza limonatalar bizden” dedi.

Haberin Devamı

SAKARYA’DAN LOKUM
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de, teneffüs kampanyasına lokum göndererek destek olacaklarını açıkladı. Yüce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bir katkı da bizden olsun Sayın Bakanım... Çocuklarımız tatlı yiyip tatlı konuşsun diye teneffüslerinde ‘Kabak Lokumu’ bizden. Bugünleri el birliğiyle atlatacağız İnşallah” dedi.

SABUNLAR NİZİP’TEN
Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise “Sayın Bakanım, bu uzun tenefüste çocuklarımızın hijyenine ve temizliğine Nizip Sabunu ile katkıda bulunmak istiyoruz. 81 ilden 81 okulumuza ‘Nizip Sabunu’ Nizip’ten” diyerek kampanyaya destek oldu.

SİİRT’TEN FISTIK
24 ve 27’inci Dönem Siirt Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Osman Ören ise twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Sayın Bakanım uzun teneffüste Siirt Fıstığı ile öğrencilerimize enerji desteği vermek istiyoruz 81 ildeki 81 okulumuzun listesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

SİMİTLER SAMSUN’DAN
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Sayın bakanım, 40 dakikalık teneffüs simitsiz olmaz... pidemiz de meşhurdur ama çocuklarımızın sıcak sıcak yemeleri için Samsun’a bekleriz. 81 ilimizdeki 81 okulumuza Samsun simidi bizden” dedi.


ÖĞRETMENLERE KAHVE
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, "Okula döndüğümüz gün ilk teneffüs 40 dakika. Söz!" paylaşımına, Bayramefendi Osmanlı Kahvecisinden destek geldi. Birçok Belediye Başkanı, ilk teneffüste öğrenciler için memleketlerine özgü ürünler göndereceklerini açıklamaları üzerine Bayramefendi Osmanlı Kahvecisinden de öğretmenlere destek geldi. Bayramefendi Osmanlı Kahvecilerin sahibi Boğaçhan Göksu, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada: "Bakanım Ziya Selçuk, öğretmenlerimizi es geçmek olmaz. 40 dakikalık teneffüste, 40 yıl hatırı olan kahve de bizden gelsin. 81 ilde 81 okulumuzda öğretmenlerimize kahveler bizden" diye konuştu.

Haberin Devamı

VAN'DAN KARADUT ŞERBETİ
Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Twitter hesabından, yaptığı paylaşımında, "Sayın Bakanım, çocuklarımızın 40 dakikalık teneffüste koşup yorulduktan sonra kaybettikleri enerjiyi tekrar almaları için, Edremit'imize özgü karadut şurubunu (şerbetini) 81 ilimizde belirleyeceğiniz 81 okulumuza şişeleyip göndereceğiz" dedi.

KASTAMONU'DAN ÇEKME HELVA
Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bakan Ziya Selçuk’un tweetinin ardından, Türkiye'nin farklı illerinden gelen desteğe, kente özgü çekme helvayla katkı vereceklerini söyledi. Herkesten, alınan tedbirlere uymalarını isteyen Vidinlioğlu, "Kastamonu Belediyesi olarak 40 dakikalık teneffüste coğrafi işaretli ürünümüz olan çekme helvayı kampanyaya destek mahiyetinde 81 ilde 81 okulumuza göndermeyi planladık. Milli Eğitim Bakanlığımız hangi okulları uygun görürse Kastamonu Belediyesi olarak bu kampanyanın içinde varız. Moralimizi yüksek tutarak bu süre geçinceye kadar alınan her türlü tedbire uymalıyız. Bu mücadeleden en iyi şekilde birlik ve bütünlük içinde çıkacağımızdan eminiz" dedi. 

MUZ VE PORTAKAL ANTALYA'DAN
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 81 ilde 81 okula portakal ve muz gönderme sözü verdi. Böcek, sosyal medya hesabından, "Bu dünyada çocuklarımızdan değerli neyimiz var ki? Uzun teneffüste onlara bol bol C vitamini lazım. Sayın Bakanım 81 ilde 81 okula portakal ve muzlar Antalya'dan geliyor. Portakalın yüksek C vitaminiyle öğrencilerimizin bağışıklığını arttıralım, onlara enerji olalım. İlk teneffüste ilçemizin tüm okullarına portakallar bizden" paylaşımında bulundu.

KIRIKKALE'DEN SÜT ŞEKERİ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Twitter'da, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un twitine "Sayın Bakanım, süt gibi saf, şeker gibi tatlı olan yavrularımıza 40 dakikalık teneffüste ilimizin tadı olan süt şekerleri de bizden olsun. 81 ilden 81 okulumuza süt şekeri Kırıkkale'den" dedi.

BURSA'DAN KESTANE ŞEKERİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Bakanım, iş yükünüz biraz artacak ancak çocuklarımız okula dönmenin tadını çıkarsın. Kestane şekerleri de bizden. 81 ile, her ilden de 16 okulumuza gönderelim. Bursa'dan tüm çocuklarımıza kucak dolusu sevgiler" diye konuştu.

GAZOZLAR NİĞDE’DEN
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Çocuklarımız 40 dakikalık teneffüslerinde o kadar yiyecek ikramını içecekleri olmadan yemesinler biraz da serinlesinler. Yavrularımıza Niğde Gazozu da bizden 81 ilden 81 okulumuza hediye olsun” paylaşımında bulundu.

RİZE’DEN ÇAY
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çocukların okula döndükleri ilk teneffüsün 40 dakika olacağı paylaşımına bir destek de Rize’den geldi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Duyduk ki 40 dakikalık teneffüse çocuklarımıza tatlısından tuzlusuna memleketimizin dört bir yanından ikramlar yapılacakmış. Bu ziyafeti çayla taçlandırmak lazım diye düşündük. 81 ilimizde 81 okulumuza çaylar, çayın başkenti Rize’den" ifadelerine yer verdi.

FUTBOL TOPU BJK İLE TRABZON’DAN, FORMALAR BAŞAKŞEHİR’DEN ATKILAR ERZURUM’DAN, KUPA GALATARASAY’DAN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 81 ilde 81 okula futbol topu gönderme sözü verdi. Zorluoğlu, sosyal medya paylaşımında, "40 dakikalık teneffüs çift kale maç için gayet makul. Futbol şehri Trabzon’dan 81 ilimizdeki 81 okulumuza futbol topu bizden olsun sayın Bakanım" dedi. Beşiktaş Kulübü de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların açıldığı ilk gün teneffüsün 40 dakika olacağını duyurmasının ardından 81 ilde 81 okula futbol topu göndererek destek olacak. Kulüpten yapılan açıklamada, "40 dakika teneffüste futbol maçı olmazsa olmazdır. 81 ilde 81 okula futbol topu bizden" denildi.

Başakşehir Futbol Kulübü ise Twitter hesabından, “Takımlar ve toplar hazırsa, 81 ilde 81 okula 810 forma da bizden...” dedi. 

Erzurumspor ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “40 dakika teneffüste oynanacak maçlar için futbol topları Beşiktaş’tan formalar Başakşehir’den… Seyircilerin atkılarını unutmayalım. 81 ilde 81 okula atkılar #Erzurumspor’dan. Ama 25’inci dakikada atkı şov istiyoruz sayın bakanım.”

Galatasaray Kulübü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların açıldığı ilk gün teneffüsün 40 dakika olacağını duyurmasının ardından 81 ilde 81 okula kupa gönderecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, resmi Twitter hesabından yaptığı “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız" açıklamasına Beşiktaş'ın Kulübü'nün top gönderme mesajının ardından Galatasaray da kupa sözü verdi. Sarı-kırmızılı kulüp sosyal medya hesabından Bakan Selçuk'un paylaşımına "40 dakika teneffüste futbol oynayacak çocuklara kupa olmazsa olmazdır. 81 ilde 81 okula Süper Lig Kupası bizden" diye destek verdi.

ÇANKIRI'DAN TUZ LAMBALI DESTEK
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ilk teneffüs twitinin ardından Türkiye'nin farklı illerinden gelen desteğe, kendilerinin de tuz lambasıyla katkı vereceğini söyledi. "Bu çorbada bizim de tuzumuz olsun" diyen Esen şöyle konuştu:
"Duyduk ki ilk teneffüste kayısılar, baklavalar havada uçuşacakmış. Kıymetli Bakanım, çorbada bizim de tuzumuz olsun. Bizler de Yer Altı Tuz Şehri'nden 81 okula yavrularımızın sınıflarındaki negatif havayı pozitife çevirecek 81 tuz lambası göndereceğiz."

AMASYA’DAN ELMA
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da, öğrencilere Amasya elması göndereceklerini duyurdu. Başkan Sarı yaptığı paylaşımda, “Bu uzun teneffüste biz de Amasya elmasıyla çocuklarımızın yanında olacağız. İlk teneffüste 81 ilde 81 okulumuza ve bakanlığımıza Amasya elmaları bizden" diye konuştu.

GÜMÜŞHANE’DEN PESTİL
Gümüşhane’de Kral Pestil firması da kentin lezzetleri arasında yer alan pestille kampanyaya destek verdi. Firmadan yapılan açıklamada, "Bu uzun tatilin ardından öğrencilerimizin bolca enerjiye ihtiyacı olacak. 40 dakikalık teneffüs süresince öğrencilerimizin ağzının tatlanması ve güçlenmeleri için gerekli enerjiyi almaları adına 81 ilimize 81 il okula pestiller bizden" denildi.

ORDU'DAN FINDIKLI DESTEK
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise, "40 dakika teneffüs demek, bolca enerji ihtiyacı demek. Sayın Bakanım, çocuklarımızın enerjiye ihtiyaç duyacağı bu uzun teneffüste onların mutluluklarına Ordu fındığıyla ortak olmak istiyoruz. 81 ilde 81 okula fındıklar bizden" dedi. 

KAYISILAR MALATYA’DAN
Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çocukları her türlü hastalıktan uzak tutmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Kayısının içerdiği mineraller bakımından koronavirüs başta olmak üzere tüm hastalıklara karşı tüketilebilecek çok değerli bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Çınar, şöyle konuştu:
"Vücut direncinin artmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük faydalar sağlayan kayısımız, içerdiği minareler ve vitaminler bakımından sıhhatli bir bünye için olmazsa olmazdır. Küresel bir tehdit haline dönüşen koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek, insanlarımızı bu beladan uzak tutmak için her türlü çabanın sergilendiği bu kritik dönemde bizler de tüm vatandaşlarımıza, bu beladan uzak kalmaları için mutlaka kayısı tüketmeleri yönünde sürekli çağrı yapıyoruz. Sayın Bakanımızın sosyal medya paylaşımına 'O kadar uzun teneffüs enerji depolamak için büyük bir fırsat. Sayın Bakanım bu uzun teneffüste çocuklarımızın mutluluğuna Malatya'mızın kayısıyla ortak olmak istiyoruz, 81 ilde 81 okula kayısılar bizden' şeklinde cevap verdik. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, göz nurumuz. Onların her türlü hastalıktan ve sıkıntıdan uzak kalması için ne gerekiyorsa yaparız. Belediye olarak ülkemizin 81 kentindeki 81 okula Malatya kayısısı göndereceğiz. Çocuklarımıza şimdiden afiyet olsun. Hem 40 dakikalık teneffüste hem de normal zamanlarda bol bol kayısı ve kayısı ürünleri yiyerek güç depolasınlar."

KOCAELİ’NDEN PİŞMANİYE
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, Ziya Selçuk'un ‘ilk teneffüs7 twitine karşılık, 81 ilde 81 okula pişmaniye gönderme sözü verdi. Büyükakın, "Sayın Bakanım, çocuklarımızı okula döndükleri ilk gün tatlının şahı pişmaniyeyle karşılamak istiyoruz. 81 ilden 81 okula pişmaniye bizden. Yiyen bir pişman yemeyen bin pişman" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!