Bakan Özer: Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda eksiğimiz kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özer: Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda eksiğimiz kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 11:17

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla konuyla ilgili eksiğin kalmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul’da düzenlenen ve 647 fen lisesi yöneticisinin katıldığı ‘Tarih Kültür Medeniyet Bilinci Semineri’nin açılışında konuşan Özer, uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlikle ilgili eğitim ve sınav takviminin de 13 Mayıs Cuma günü açıklanacağını belirtti. Bakan Özer, okul yöneticilerinin mesleki gelişimine yeni yaklaşımlar sunmayı ve öğretmenlerin gelişim ve dönüşümlerini çağa uygun biçimde gerçekleştirmesini amaçlayan 3 günlük seminerin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

YÖNETMELİĞİ YAYINLADIK
60 yıldan beri bu ülkede eğitim paydaşları tarafından öğretmenlere mahsus bir kanun olması özlemi dile getirilmiştir. Allaha şükür bu özlemi dindirmiş olduk. Eğitim tarihimizde ilk defa öğretmenlere mahsus bir kanun gerçekleşti ve ilk defa öğretmenlik bir kariyer mesleği haline geldi. Bu, eğitim tarihimizin geleceğine yönelik çok önemli bir adımdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun uygulanmasıyla ilgili, adaylık ve kariyer sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tüm paydaşlarımızın görüşlerine açmıştık. Son olarak Resmi Gazete’de yönetmeliğimiz yayınlanmış oldu. Dolayısıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yayınlanmasıyla ilgili mevzuat açısından hiçbir eksiğimiz kalmadı.

Haberin Devamı

EĞİTİM VE SINAV TAKVİMİ 13 MAYISTA AÇIKLANACAK
13 Mayıs’ta yönetmelikte bahsi geçen uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlikle ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyuyla paylaşacağız ve 2022 yılı bitmeden süreci nihayete erdireceğiz. İnşallah eğitim sistemimizde devasa sayıda uzman öğretmenlerimizin ve baş öğretmenlerimizin olduğu, öğretmenin mesleki gelişiminin sürekli tartışıldığı bir eğitim ekosistemi, önemli kazanımlarla başlamış olacak.

ÖĞRETMENLER İHTİYAÇLARINI KENDİLERİ BELİRLEYECEK
Yıllardan beri bakanlık öğretmenlerin mesleki gelişimini planlarken biz dedik ki artık bakanlık olarak geri çekilelim ve bu inisiyatifi okullarımıza bırakalım. Çünkü tüm öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimiyle ilgili neye ihtiyaç duyduklarını merkezi olarak bizim bilebilmemiz mümkün değil. Bu sistemde okuldaki öğretmenler eğitimle ilgili neye ihtiyaç duyuyorlarsa bakanlık olarak bizden talep edecek, biz de sadece parasını göndereceğiz. İkinci en önemli değişiklik eğitim sistemimizdeki iyi uygulamaların görünürlüğünü artırmak. Üçüncüsü ise mesleki değişim ve gelişim.

Haberin Devamı

HEDEF ÖĞRETMEN BAŞI 120 SAAT EĞİTİM
Öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerine ne kadar teveccüh göstermiş olduğunu görmüş olduk. 2021 yılında bakanlığımızın düzenlemiş olduğu eğitimlere katılım sayısı yaklaşık 1.2 milyonken 2021 yılında 2.9 milyona çıkardık. Yani öğretmen başına düşen ders saati arttı. 40’lı saatlerden 90’lı saatlere çıktık. 2022 yılında hedefimiz her öğretmenin en az 120 saat eğitim alması.

BAKMADAN GEÇME!